Hava Durumu

Çare olabilmek

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2022 10:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2022 10:10

Siyaset ve siyasi partiler tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de halkın refah seviyesinin artması ve daha iyi bir yaşam bulması adına olmazsa olmazlardan.

Her ne kadar dünyanın tüm ülkelerinde vatandaşa hizmeti ulaştıran en uç noktada bürokrasi olarak görünse de bürokrasinin tayininde siyasetin egemen olması başarıyı da başarısızlığı da siyaset kurumuna yazıyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde yapılan seçimler sonucu iktidara gelen siyasi partilerin gösterdiği performans o ülkenin dünyadaki başka milletler ile olan refah seviyesini daha yukarılara çekerken tersi bir durumda o ülkenin bir alt lige düşmesine sebep oluyor.

Seçim öncesi “Daha iyi bir yaşam” sunan siyasi partiler derdini seçmene anlatabildikleri  takdirde iktidar olma şansını yakalıyorlar, O andan sonra parti programı çerçevesinde harekete geçen siyasi partiler başta eğitim ve sağlık olmak üzere insanın ihtiyacı olduğu tüm alanlarda mesafe almaya uğraşıyor.

Bizim ülkemizde de de hepimizin eğitim-sağlık ve kültürel alanda iktidar partilerinden çok büyük beklentisi var zira bu üç alanda yapılacak atılımlar o ülkede yaşayan insanların kaderini de bir anlamda tayin ediyor.

Türkiye bugün Eğitimde, sağlıkta ve kültür alanında herkesin kabul edeceği gibi büyük sıkıntılar ile karşı karşıya, özellikle sağlık sektörüne ortaya çıkan olumsuzlukların her geçen gün artması, güzel binaların yapılmasına rağmen içerisinde yeterli personelin bulunmaması hepimizi büyük sıkıntılar ile karşı karşıya bırakıyor.

Siyaset kurumundan beklenilen vatandaşımızın sorunlarına çare olmaktır, Halkın karşı karşıya bulunduğu sorunlara çözüm üretmek, dünyanın pek çok ülkesinde yaşayan insanlar ile bizim vatandaşlarımız arasındaki refah seviyesini aynı noktaya getirmek siyaset kurumunun en temel görevleri arasındadır.

Türkiye’de var olan ve iktidara gelme hesabı yapan siyasi partilerin genel merkezleri gece gündüz demeden özellikle AB ülkelerinde yaşayan insanların yaşam standartları ile bizim ülkemizde yaşayanlar arasındaki farkı en ince detaylarına kadar hesap etmek durumundadırlar.

Bizim insanımızın ömrünün büyük bir kısmı kuyruklarda geçti, şu günlerde yine özellikle sağlık kurumlarının önünde muayene olabilmek bozulan sağlıklarını tekrar kazanmak adına günler öncesinden randevu alabilmek adına ne büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldıklarına hepimiz şahidiz.

Dünya bugün bambaşka bir noktada, özellikle teknoloji transferi yaparak ülkelerine trilyonlarca dolar kazandıran ülkeler ile aynı noktada olabilmek, insanımızın derdine çare olabilmek adına bizimde siyaset üstü bir politika izlemenin vakti geldi de geçiyor bile.

Çaresizlik çare olmamalı..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.