Hava Durumu

Bütün yollar Mansur Yavaş’a çıkacak

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2022 10:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2022 10:12

2019 yılının 31 mart tarihinde yapılan yerel seçimde millet ittifakının adayı olarak girdiği seçimde Ankara büyükşehir belediye başkanı seçilen Mansur Yavaş o gün bu gündür bambaşka bir siyasetçi profili çiziyor.

Şu günlerde 84 milyon Türk insanının ana gündemi pahalılık ama kabul etmek gerekiyor ki Mansur Yavaş ismi gündeme geldiği an ne kadar gündem varsa önemini kaybediyor sohbet anında Mansur Yavaş etrafında şekillenmeye başlıyor.

Hepimizin kabul edeceği gibi Millet ittifakı tarafında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın isimleri konuşuluyor.

Gazetenizin haber merkezine hemen her gün yurt genelinde var olan araştırma şirketlerinin aylık olarak yaptıkları anketlerin neticeleri geliyor, İnsanımızın sosyal yaşantısını ilgilendiren, ekonomik noktadaki araştırmalar ile ilgili araştırma sonuçları ile ilgili raporlar günlük-haftalık olarak yayın kuruluşlarımızın haber merkezine düşüyor.

Kamuoyu araştırma şirketleri bu anket neticelerini gönderirken “ Eğer bu sonuçları yayın kuruluşlarınızda değerlendireceksiniz lütfen bizim kurumun isimlerini de belirtin, sizlere gönderdiğimiz sonuçlar hoşunuza gitmeyebilir bu sonuçları kendi dünya görüşünüze göre yayınlayacaksanız lütfen bizim ismimizi kullanmayın zira bizde sizde doğru sonuçlar üzerinden yürüdüğümüz kadar inandırıcı oluruz” ibaresini de eklemeyi unutmuyorlar.

Bize gelen çok sayıda araştırma neticesini sorumu bir medya mensubu olarak son derece ciddi bir şekilde değerlendirmeye ve yorumlamaya çalışıyoruz, bir hafta önce bir siyasetçi için fazla çıkan bir sonuç bir hafta yada iki hafta sonra aşağılara düşmüşse bu düşüşün yada çıkışın sebeplerini de en ince detaylarına kadar araştırmaya çalışıyoruz.

AK Parti cenahından henüz herhangi bir siyasetçi “2023 yılında yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” demese de MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli nerede ise her grup toplantısında yada kameraların karşısına geçtiği her noktada “2023 yılında yapılacak seçimde cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” söylemini tekrarlayıp duruyor.

Millet İttifakında ise durum tamamen farklı ,araştırma şirketlerinin haftalık yada günlük sonuçlarına bakıldığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilecekleri ancak sonucun “bıçak sırtı” noktasına geldiği için “Risk var” söyleminde buluşuluyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylıkları noktasında ise Cumhurbaşkanlığı seçiminin millet ittifakı tarafından risksiz bir şekilde kazanacağı görülüyor.

Son iki-üç ay öncesinde gelen kamuoyu araştırmalarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık için ismi geçen üç isme göre daha önde olduğu görülüyordu.

Sonra ne olduysa oldu 2 ay önce gelen bir araştırmada ilk kez Mansur Yavaş’ın diğer üç adayın önde olduğunu gördük, Bu zamana kadar hemen her ankette birinci sırada çıkan Ekrem İmamoğlu’nun son anketlerde Mansur Yavaş’ın arkasına düştüğünü fark ettik.

Birkaç gün önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın cumhurbaşkanlığı için Mansur Yavaş’ı göreve çağıran söyleminin Ümit Özdağ cephesine getirdiğini ya da götürdüğünü bir kenara bıraktığımızda Mansur Yavaş isminin tüm yurt genelinde fırtınalar estirmeye başladığını da anlamış olduk.

Şu an Cumhur ittifakının karşısında bulunan ve 31 mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde çok büyük başarılara imza atan Millet ittifakının hayata geçmesinde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çabalarını ama daha da önemlisi gösterdiği fedakarlığı herkes kabul ediyor, öyle bir zamanda sırf ittifak yara almasın diye sürekli bir adım geride duran Kılıçdaroğlu’nun  kendisinin seçilmesinin risk olduğunu anladığı anda aday olmayacağını ismimizin Yüksel Ercan olduğu kadar iyi biliyoruz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de aylar öncesinden en azından millet ittifakı bileşenlerinin elini rahatlatmak adına “Ben başbakan adayıyım” diyerek hem ittifakı rahatlattı hem de parlamenter sisteme dönmeyi ne kadar istediğini kamuoyuna iletti.

Böylesi bir noktada millet ittifakının Cumhurbaşkanı adaylığı için tüm şartların Mansur Yavaş’ı mecbur ettiğini görmemek için kör olmak gerektiğine inanıyoruz, Mansur Yavaş görevde olduğu  3 yıllık zaman dilimi içerisinde asla siyaset yapmayan sadece ve sadece başkanı olduğu Ankara’yı ilgilendiren sorunlar üzerine konuşan yapısı ile Edirne’den Kars’a kadar taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurmuş oldu.

Burada “-Yüksel Ercan iyi söylüyorsun da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhur ittifakının meclis üyeleri çoğunlukta, Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olmak için istifa ederse belediye başkanlığı Cumhur ittifakının eline geçer” söylemi yükselebilir.

84 milyon Türk vatandaşının yönetiminde söz sahibi olacak bir Cumhurbaşkanlığı makamının yanında Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığının esamesi bile okunmayacaktır.

Suyun akışının nereye doğru olacağı noktasındaki “bütün yollar Roma’ya çıkar” ifadesi galiba seçime bir yıl kala “Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanlığı adaylığı için bütün yollar Mansur Yavaş’a çıkar” söylemi ile perçinlenecektir.

Bunu biz değil taraflı tarafsız milyonlarca vatandaşımız söylüyor…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.