Hava Durumu

Bir ömür muhalefette kalmak...

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2022 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2022 10:22

14 yaşında yani 1974 yılında 3-4 kişilik arkadaş grubu ile Erzincan Ülkü Ocaklarına “Merhaba” dediğimiz gün daha dün gibi aklımızda.

Hayata geçirileceğini düşündüğümüz Kıbrıs Barış harekatına destek vermek kendi aklımızca “askere alınmak” adına gittiğimiz Ülkü Ocakları o günden sonra hayatımızın her noktasına egemen oldu.

Bize o günlerde “Ülkücü hareketin siyasallaşmış kurumu MHP’dir yapılacak ilk genel seçimde MHP tek başına iktidara  gelecek” söylemi üzerine yapılan her seçimden iktidar olarak çıkacağımızı düşünmüştük ama maalesef olmadı.

Arada Ülkücüleri un ufak eden 12 Eylül 1980 darbesini yaşadık, Darbe sonrası demokrasiye geçişte ANAP ile MDP arasındaki yarışı Turgut Özal başkanlığındaki ANAP kazanınca bizim iktidar umudumuz da bir başka bahara kaldı.

Sonra tekrar ANAP sonra DYP sonra RP tek başlarına yada koalisyon hükümetleri ile iktidara geldiler, iktidara gelen partilere iktidarı kaybeden partilerdeki siyasetçiler hücum etmesine rağmen biz yine dışarıda kaldık.

1999 yılında yapılan genel seçimde ülkücülere şans bir kere girdi MHP yapılan seçimden sağın birinci partisi olarak çıktı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti kuruldu ancak bu hükümetin ömrü ancak 3,5 yıl sürdü.

Sonrasında yani 03 Kasım 2002 tarihinde başlayan AK Parti iktidarı o gün bu gün 20 yıldır aralıksız devam ediyor ve bu iktidar gelecek yılın haziran ayına kadar devam edecek.

Anlaşılacağı gibi biz ve bizim ile hareket edenler 1974 yılından itibaren sürekli muhalefette kaldı, Ancak mesele bizim muhalefette kalmamız değil bizimle birlikte eşimiz, dostumuz, çocuklarımız, arkadaşlarımız , akrabalarımızda maalesef iktidarın dışında kala kaldılar.

Biz o gün bu gündür atama nedir bilmeyiz

Tayin nasıl yapılır anlamayız

Bir yakınımız hangi yollar ile devlet kademesinde işe yerleştirilir bilmeyiz.

Yerel yönetimlerde de iktidar yüzü görmediğimiz için bir imar değişikliği ile bir belediye başkanı meclis üyesi akşam yatağa aç susuz girerken sabaha nasıl trilyoner olarak başlar ondan da haberimiz olmaz.

Sürekli muhalefette kalmamız biz aptallığımızdan saflığımızdan değil, Sadece ve sadece doğru bildiklerimizi doğru yerde ifade etmek istemememize rağmen bunda başarılı olamamızdandır.

Dolaysı ile 1974 yılından itibaren sadece kendimizi değil en yakımızdakileri bile hakları oldukları halde kayırma yapamadığımızdan perişan etmiş bir eski nesil bir siyasetçiyiz.

Pişmanlığımız yok ancak bizimle beraber hayata başlayan dün “ak” dediğine bugün “kara” demekte hiçbir beis görmeyen siyaset güllerini gördüğümüzde kendimiz adına değil beraber çaresizliğe sürüklediklerimiz adınadır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.