Hava Durumu

Akaryakıt

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2022 09:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2022 09:50

Türkiye’de her ne kadar 81 il merkezi olsa da nerede ise 80 il merkezinin tamamı ürettiklerini İstanbul’da yaşayanları doyurmak için sarf ediyor, bir anlamda 80 il merkezi İstanbul için yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde tarihe meraklı bir dostumuz “İstanbul’un nüfusu 300 bin civarında iken de diğer vilayetler İstanbul’u doyurmaya çalışıyordu, aynı iller bugün nüfusu 20 milyon civarında bulunan İstanbul’u doyurmaya çalışıyorlar” şeklinde son derece ilginç bir açıklama yapmıştı.

Var olan tüm il merkezlerinin yıllar yılı İstanbul’u doyurmak gibi bir mecburiyeti olunca iş dönüp dolaşıyor üretilen mamullerin İstanbul’a ulaştırılmasına dayanıyor öyle olunca da “Nakliye” gibi olağanüstü bir kavram bize “merhaba” diyor.

İstanbul sınırları içerisinde yaşayan 20 milyon civarındaki vatandaşımızın sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, akşam yemeği gibi ihtiyaçlarının karşılanması adına yaş ve kuru gıda var olan tüm nakil araçları ile İstanbul’a doğru yola çıkıyor.

Son dönemlerde marketlerde artık görmeye alışık olduğumuz

-Kilosu 20 liraya salatalık

-Kilosu 30 liraya patlıcan

-kilosu 20 liraya portakal

Diye başlayan ve bitip tükenmek bilmeyen pahalı ihtiyaçların tamamının sebebi sadece ve sadece akaryakıttır.

Antalya’dan, Kars’tan, Afyon’dan, Tekirdağ’dan, Bolu’dan her türlü nakliye araçları ile İstanbul’a doğru yola çıkan kim varsa tümü var olan mesafeyi araçlarının yakıt ibrelerine bakarak sonlandırmaya çalışıyorlar.

Akaryakıta son birkaç aydır yapılan insafsız zamlar ürünlerini İstanbul’a yada diğer büyük kent merkezlerine ulaştırabilmek adına çaba sarf ederlerken mecburen meydana gelen artışları mamullerin üzerine koymak zorunda kalıyorlar.

Akaryakıt zamlarına son verilmeden ama daha da önemlisi akaryakıt litre fiyatları 3-4 lira eksenine gelmeden temel gıda maddelerinde ucuzluk beklemek hayalden başka bir şey değildir.

Nerede ise her gün akaryakıta zam geldiği bir süreçte en temel ihtiyaçlarımızı bir gün öncesine göre iki katı üç katı fiyatlara aldığımız bir süreçte bugünleri bile arayacağımızı bilmek için müneccim olmaya da zaten gerek yok.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.