Hava Durumu

Tarkan’ın malum şarkısı…

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2022 10:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2022 10:16

Aslında 2013 yılındaki “Gezi Parkı” eylemlerinde de pek çok sanatçı tepkisini göstermişti. Levent Kırca, Cem Yılmaz, Gülse Birsel, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Okan Bayülgen, Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, Cem Adrian, Can Bonomo, Levent Üzümcü, Hayko Cepkin gibi isimler protestolara katılmıştı.

Duman, protestoları desteklemek için “Eyvallah” isimli; Joker, Şiirbaz, İnfaz, KDR, Hidra ve Kafi takma isimli rap sanatçıları da birleşerek “Çare Var” adında şarkı bestelemişlerdi. Fazıl Say ise 2009’da bestelediği Muhyiddin Abdal’ın “İnsan, İnsan” şiirinin bestesini Gezi protestocularına ithaf etmişti.

Şebnem Ferah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak halktan özür dilemesini istemiş, Sezen Aksu hükümeti aklı selim davranmaya davet etmiş, tarihçi İlber Ortaylı Gezi Parkı’nın yıkılmasına karşı olduğunu söylemişti.

28 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Gezi Parkı eylemlerine ülke genelinde 2,5 milyon kişi katılmış bir o kadar kişi de sosyal medyadan desteklemişti.
Tabi ülke genelindeki protestolara katılımı artıran en büyük neden ise o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dini gerekçelerle alkol düzenlemesi yapıldığı eleştirilerine “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber de dinin emrettiğinin neden reddedilmesi gerekiyor” cevabını vermesi olmuştu.

Yani, bam telimize sonuçlarını hiç düşünmeden basmıştı.

Sonuç mu?

10 kişi öldü, 7.478 kişi yaralandı, 46 kamu binası, 326 işyeri, 231 polis aracı, 44 ambulans, 80 belediye otobüsü kullanılamaz hale geldi.

Tekrar konumuza dönelim.

Tarkan, tek kelime ile Megastar…

17 Şubat tarihinde yayınladığı ‘Geççek’ şarkısı bir anda ülke gündemine oturdu. Youtube’da yayınlandığı dakikadan itibaren milyonlarca kişiye ulaştı. Sosyal medya “Geççek” paylaşımlarıyla adeta yıkıldı.

Çok uzattın vallahi bıktık
Bi durmadın vermedin ki aman
Hadi yeter artık fena bunaldık
Düş babam artık düş yakamızdan!

Var bir hayır her şerde dedik
Oturduk bir dolu ders de çıkardık
Ama yeter artık anladık tamam
Düş babam artık düş yakamızdan!

Tabi troller şoku atlatır atlatmaz tukaka operasyonuna başladı. Yıllar önce yine aynı zihniyet tarafından ortaya atılan uyuşturucu bağımlısı, eşcinsel, vatan haini gibi karalama sürecini tekrar işletmeye çalıştılar. Sosyal medyayı zehirlemek istediler. Fakat, yanlış ekonomik politikalar halkın sırtına öyle büyük bir yük getirdi ki, troller başaramadılar.

Tarkan, bu ülkenin sanatçı bir evladı olarak üstüne düşeni yaptı, halkın yanında yer aldı.

Hükümet; baskıcı politikasını, yanlış ekonomi yönetimini ve ayrıştırıcı dilini kullanmayı sürdürdüğü sürece de bu gidişatın sonu belli. Geççek…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.