Hava Durumu

Vatandaşlar milletvekillerinin hepsini tanımıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2022 11:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2022 11:46

İsimlerini dahi bilmeyen vatandaşlar, milletvekillerini tanımıyor. Bir gün olsun vatandaşların, esnafların, sanayicilerin, iş adamlarının ziyaretine gelmediler. Bir iki isim dışında kimseyi bilmiyoruz. Vekiller sadece seçim zamanında sahaya iniyor. Ondan sonra onları sosyal medyada dışında göremiyoruz. Bir gün olsun mahallelere veya esnafa ziyarete geldiğini görmedik. ‘Milletvekillerinin halktan uzak olduğunu düşünüyoruz’ diyorlar. Kayseri'nin 10 milletvekili var. Ama genelde bizim memlekette bir kısım vatandaş Mehmet Özhaseki ismini, Baki Ersoy’un ismini biliyor. Diğer AK Parti milletvekillerini neredeyse tanıyan yok. Zaten CHP’li veya İYİ Parti milletvekilini buralarda gören varsa söylesin. Ben gazeteci olarak MHP Milletvekili Özdemir’le geçtiğimiz günlerde tanıştım. Diğer milletvekilleri sadece rutin yerleri ziyaret edip gittikleri için onları belediye başkanları ve bir iki oda başkanından başka kimse tanımıyor. Ben şahsen AK Parti Milletvekili Hülya Nergis'i hiç görmedim..

KAYSERİ PAHALI BİR ŞEHİR ALGISINI YIKMALI

Çok pahalı bir şehir Kayseri. Türkiye'nin en pahalı şehirleri arasında. Geçtiğimiz günlerde de yazdım çok teşekkür mailleri aldım. Bir bardak çay 2 lira olur mu? Sucuğun ve pastırmanın başkenti olan Kayseri’de sucuğun kilosu 300 TL, pastırmanın kilosu 450 TL, mantının kilosu 100 TL. Sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi ve ev kiraları çok pahalı. Adamlar Gaziantep’ten gelmiş,  baklavanın kilosu 15 Tl ile 35 TL arasında satıyorlar. Günde 5 ton baklava satışı yapıyorlar. Kullandığı tatlı mısır nişastası felan değil, hakiki şeker sadece kar payını çok düşük tuttuklarını söylediler. Diğer tatlıcılar bunları şikayet etmiş. Halk sağlığı laboratuvarında inceleme yaptırmışlar belgesini de almış.

Evet. Ortada bir sorun var. Bu sorun çözülmeli. Çünkü çok pahalı şehir algısı artık kentte yapışmış durumda. Bu algıdan kurtulmak için adım atılmalı. Memurlar artık Kayseri’ye tayin istemiyor şehirde yaşamak istemiyor. Bu yüzden kaybediyor Kayseri..

Zaman zaman üniversite öğrencileri ile sohbet ediyorum bir dokun bin ah işit. Kendi insanımız sıkıntı yaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’la Vali Gökmen Çiçek el ele verdi ‘turizm şehri yapacağız’ diyor. ‘Ben turizm veya gastronomi kenti olayım’ demekle olunmuyor. Kayseri için artık pahalı şehir algısı var ve şehrin imajı zarar görüyor. Biraz önce dediğim gibi vasat bir kafede bile bir fincan çay 20,kahve 50 TL’dir. Kayseri’nin pahalı şehir algısı bir an önce yıkılmalı ve bir an önce kontrolsüz fiyat artışları kontrol altına alınmalıdır.

İŞ ALIMLARINA TORPİL

Milyonlarca gencin iş bulamadığı memleketimizde belediye ve devlet kadrolarını eş, dost ve akrabalarla doldurmaya artık son verilmelidir. Hangi parti veya siyasi görüşten olursa olsun..

İş alımlarında, adalet, insani yönleriyle de öne çıkarılabilmelidir. Gerçekten hak edenlere alnının teriyle belli makamlara gelenlere söyleyecek sözümüz yok. Ama görüyoruz ki maalesef son dönemlerde iş alımlarının önemli bir bölümü siyasi iradenin tasarrufuyla koltuk doldurduğunu, yakınlık derecesine göre işe alındıklarını göstermektedir. Bu gayri ahlaki ve etik olmayan uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir. Hak ve adalet; ancak liyakat sistemi ile sağlanabilir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.