Hava Durumu

Vali Gökmen Çicek, Kayseri için büyük bir şans…

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2022 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 00:05

Geçtiğimiz gün Kayseri Sanayi Odası ödül gecesinde daha önce Çevre Bakanlığı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Gökmen Çicek’le karşılaştım. Sayın Haseki, Valimiz Gökmen Çicek’i sordu bana, ‘nasıl Valimiz?’ Ben de  ‘Sayın Valimiz Kayseri için çok büyük şanstır’ dedim. Bu arada Sayın Haseki’nin büyükşehir belediye başkanlığı döneminde Kayseri’yi Avrupa şehirlerini aratmayacak şekil modern bir İl yapmasını kimse inkar edemez. Türkiye’nin örnek alınacak illerinden birini yapan Mehmet Özhaseki’yi de unutmamak gerekir...

Evet...

Kayseri’nin ‘özlediği vali’ profiline kavuştuğunu daha önceki yazılarımda bahsetmiştim.

Kendisini iki kez ziyaret etme şansım oldu. Henüz yeni gelmişti ‘hoş geldin’ ziyareti gerçekleştirmiştim. Her iki ziyaretimde edindiğim izlenim ve konuşması esnasında "Her şey halkımız için, onların sorunları bizim sorunumuzdur. Sorunları hep beraber çözeceğiz” sözünün derinliği beni bir hayli sevindirdi. Ayrıca basının yerinin de çok önemli olduğunu söyleyen Çicek, “Basınımız yöneticilerle halk arasında köprü vazifesi görmektedir, biz sizlerin sayesinde kendimizi halka anlatıyoruz. Biz bugün varız, yarın yokuz ama siz daima bu şehirdesiniz yani bu şehrin hafızasısınız” dedi.

 Vali Gökmen Çicek, göreve başlayalı henüz 5 ay kadar oldu. Hızlı bir şekilde ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerini kabul ederken bir yandan da kurumlardan çalışmalarıyla ilgili brifing aldı ve toplantılar yaptı. Kurum ve kuruluşların çalışmalarını yerinde inceledi ayrıca şehri tanımaya çalıştı. Şehrin sorunlarını bildiğini ve Kayseri’nin gelişimine katkıda bulunacak her projeye açık olduğunu her platformda dile getirdi. Sağlık, güvenlik, turizm, sanayi, spor ve eğitime verdiği önemi her fırsatta vurguladı.

Her hareketinden her açıklamasından vatandaşla iç içe olan sinyallerini veren Vali Çicek’in ilk talimatı hukuki çerçevede vatandaşların işlerini kolaylaştırma doğrultusunda oldu.

Hastanelere gidip hastalarla görüşmek, devlet kurumlarında işlem yaptıran vatandaşların şikayetlerini dinlenmesi, Valilik binasındaki ‘Açık Kapı’ noktasına müracaat eden vatandaşlarla görüşmesi, okulları ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerle sohbet etmesi, karakollara, güvenlik noktalarına giderek güvenlik güçlerinin halini hatırını sorması ve buna benzer uygulamaları ‘Halkın Valisi’ olacağının önemli göstergeleriydi.

 "Halk günün" yakında başlayacağını, muhtarlarla sık sık bir araya gelineceğini, vatandaşların fikir ve önerilerini dikkatte alması ise alkışlanması gereken diğer önemli bir adımdı.

Kısa sürede Kayseri’nin kanayan pek çok yarasına parmak bastı. Turizme önem veren, başarılı veya başarısız okul anlayışına son verileceğini, Kayseri’nin mobilya sektöründe Türkiye’nin lideri olduğunu fakat Kayseri’de ormanın olmaması beni çok şaşırtmıştı. Binlerce ağaç dikimine ağırlık vermişti. Uyuşturucu yasağına çok ağırlık verildiğini ve keyif verici maddelerin Kayseri’de kökünün kazınacağını söyleyen Vali  Çicek, gençliğe verdiği önemi gözler önüne sererken, eğitimle ilgili ciddi adımlar atılacağının sinyallerini vermişti. Okullarda spor kulüplerinin kurulması ve lisanslı sporcular yetiştirilmesi talimatı, uyuşturucuyla ve gürültü kirliliğiyle mücadele dahil Vali Çiçek’in pek çok girişimi şimdiden gönülleri kazandı.

Elbette Vali Çicek, hakkında yazılacak çok şey var. Gelmesinin üzerinden bu kadar kısa süre geçmiş olmasına rağmen herkeste olumlu izlenimler bırakan Vali Çicek’in Kayseri’ye çok şey katacağı kesin. Kayseri’ye gelen bir vali için uzun zamandır ilk defa olumlu bir hissiyata ve izlenime sahip olduğum için izlenimleri paylaşmak istedim. Umarım Kayseri ve kendisi için hayırlı olur..

Evet, Sayın Valim…

 Siz Kayseri için çok büyük bir şansınız…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.