Hava Durumu

Türkiye’nin hayır hasenatta örnek şehri Kayseri

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2022 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 08:17

Anadolu’nun bir başka değeri; Kayseri. Benim güzel memleketim. Görgüsüyle, misafirperverliğiyle, terbiyesiyle, sanayisiyle, ticaretiyle örnek şehir. Lokasyon açısından da çok kıymetli. Gece gündüz çalışan bu kentin yöneticileri de uyumuyor. Kentin ilerlemesi büyümesi için yapılıyor her şey… Sanayisiyle, ticaretiyle, insanlarıyla örnek bir kent burası. Güvenli bir şehirdir. Türkiye’nin en iyi korunan şehirlerinden biridir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, durmadan beyin fırtınası yapan biri, Türkiye de başka şehirlerde olmayan bir şeyler yapmak istiyor. Bir yıl önce İstanbul da yaşayan Kayserili hayırseverlerden Süleyman Çetinsaya, Harun Yavuz, Mustafa Çıkrıkcıoğlu, Şadan Uzandaç ve Yaşar Küçükçalık gibi hayır hasenatta yarışan bu grup Türkiye’nin en modern Çocuk Onkoloji Hastanesini Kayseri’ye yaptırıyorlar.  Süleyman Çetinsaya, hayır hasenat işlerini severek yaptıklarını söyledi. 20 milyon liraya çıkacak olan bu hastanenin dünyada eşi benzeri olmadığını belirten Mimar Sabri Paşayiğit, 2 yaşında kızını bu illet hastalıktan kaybettiği için hiçbir ücret almadan bu hastanenin projesini üstlenmiştir. Paşayiğit, 8 bin metrekare üzerine yapılan hastanede 60 yataklı olacağını anlattı.

Ankara’da yaşayan gönlü zengin eski devlet bakanlarımızdan Mehmet Yazarı da unutmamak gerekir. Bugüne kadar 10 bine yakın üniversite öğrencisine burs veren, halen de vermeye devam eden Yazar, yıllar önce trafik kazasında kaybettiği Kızı Sema Yazar adına vakıf kurarak üniversite öğrencilerinin eğitimine büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca rahmetli kızı adına yaptırdığı okul ve sağlık merkezi şehrimizde hizmetlerine devam etmektedir.

Kayseri’de 3 bin 600 sokak çocuğunu sokaktan kurtararak onlara tekvando ile karate dersleri aldıran iş insanı Saffet Arslan, “İpeksi Dokunuşlar” projesi ile çocukları okullarına ve ailelerine teslim ederek Türkiye’ye örnek bir davranış sergilemiştir. Ayrıca Kayseri dışından gelen onkoloji hastalarının yakınlarının konaklaması için 100 yataklı konaklama tesisi yapan Arslan, eğitime de çok önem vererek birçok ilköğretim ve meslek yüksekokulu yaptırırken, yakın bir zamanda bir fakülte yaptıracağını söyledi.

Türkiye’de ilk olarak tam donanımlı ful otomatik yoğun bakım yatakları yapan Mu-Ka Metal Tesisleri’nin sahibi iş insanı Murat Kantarcı, sağlık ocağının yanında şehirde ilk olan ‘bilim ve teknoloji’ okulu yaptırırken, “Bir ülkenin kalkınmasında bilim ve teknolojiye ağırlık verilmesi şarttır” dedi.


fotoğraf: İstanbul'da yaşayan hayırsever Süleyman Çetinsaya

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.