Hava Durumu

  Turizmde kar var...

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2023 09:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2023 09:56

Kayseri, Anadolu’da adından en çok söz ettiren şehir oldu. Kent sanayi, ticaret, şehircilik ve spor alanında önemli adımlar atarak zirveye çıktı. Bu başarıda en büyük pay sahibi olanlardan birisi de şüphesiz 21 yıldır kentin belediye başkanlığını yapan önceki dönem Çevre ve Şehircilik bakanlarından Mehmet Özhaseki’dir. Türkiye’nin en düzenli kentlerinden birini yaratan Özhaseki’nin bakanlığından sonra büyükşehir belediye başkanlığına gelen Dr. Memduh Büyükkılıç, yatırımlarını daha çok kültürel ve sosyal faaliyetlere ağılık verdi. Bunun yanında turizm kapasitesini artırmak için gerekli çalışmaları yapan Büyükkılıç, “Bizde turizmde kar var. Kayserililer olarak yağan karı fırsata çevirmek için çalışıyoruz” dedi.

Bir yandan sanayi ve ticaretteki başarısını her geçen gün artıran Kayseri, gerek siyaset, gerekse şehircilik ve spor alanında da hızlı adımlarla zirveye çıkıyor. Bu başarıda en büyük pay sahibi şüphesiz 21 yıldır kentin belediye başkanlığını yapan Mehmet Özhaseki’dir. Başkanlığı bıraktığı Dr.Memduh Büyükkılıç şehre kazandırdığı ivme ve vizyon sayesinde Türkiye’nin en hızlı alt geçit ve kavşaklarını yapan belediye başkanı unvanını aldı. Özhaseki’yle geçtiğimiz gün bir araya gelip Kayseri’yi konuştuk… Kayseri’yi turizmde Türkiye’nin önemli illerinden birini yapmaya çalıştığını anlatan Mehmet Özhaseki, turizme gönül veren Vali Gökmen Çiçek’in Kayseri için çok büyük bir şans olduğunu söyledi.  Özhaseki ayrıca kültürel faaliyette  15 kişilik bir tiyatro ekibinin kurulduğunu her hafta şehrimizde tiyatro olduğunu 2022 yılında 20 binin üzerinde seyircinin izlediğini belirtti.             

Birçok tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındırmasına rağmen Kayseri’nin turizm pastasından yeterince pay almadığı görülüyor. Bu payı artırmak için çeşitli projeler yapılıyor. Başta Erciyes, Sultan Sazlığı ve Kapuzbaşı Şelaleleri Sultan Sazlığı gibi doğal güzellikler olan ayrıca çok çeşitli medeniyetlere ait yüzlerce tarihi eseri bünyesinde barındıran bir şehir olan Kayseri’nin turizm sektöründen yeterince yararlanmadığı görülüyor. Bu konuda en büyük proje ise Erciyes kış turizm merkezini dünyaya tanıtılmasıdır. Kayseri tarihi ve doğal güzellikleri ile Kapadokya’yı oluşturuyor. Zaten birçok yabancı turist Kayseri’ye iniyor buradan Kapadokya’ya geçiyor. Bu nedenle Kapadokya Kayseri turizm hinterlandı da önemli yer tutuyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.