Hava Durumu

Turizmde kar var

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2022 00:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 00:26

Kayseri, Anadolu’da adından en çok söz ettiren şehir oldu. Kent, sanayi, ticaret, şehircilik ve spor alanında önemli adımlar atarak zirveye çıktı. Bu başarıda en büyük pay sahibi olanlardan biriside şüphesiz 25 yıldır bu kentte  belediye başkanlığını yapan Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin en düzenli kentlerinden birini yaratan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye başkanlığını başarılı  yapan Büyükkılıç, yatırımlarını daha çok yol, kavşak, köprü, alt geçitlere ve kültürel faaliyetlere ağılık verdi. Bunun yanında turizm kapasitesini artırmak için gerekli çalışmaları hızla yapmaya çalışmaktadır..

”Bizde turizmde kar var, biz Kayserililer olarak yağan karı fırsata çevirmek için çalışıyoruz”

Bir yandan sanayi ve ticaretteki başarısını her geçen gün artıran Kayseri, gerek siyasette, gerekse şehircilik ve spor alanında da hızlı adımlarla zirveye çıkıyor. Bu başarıda en büyük pay sahibi şüphesiz 25 yıldır kentti belediye başkanlığını yapan Dr.Memduh Büyükkılıç, şehre ivme ve vizyon sayesinde Türkiye’nin en hızlı alt geçit ve kavşaklarını yapan belediye başkanı unvanı alan Başkan Büyükkılıç, yazarımız Mehmet Uzel’e yaptığı özel açıklamada turizm hamlesini anlattı.    

         

Birçok tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındırmasına rağmen Kayseri’nin Turizm pastasından yeterince pay almadığı görülüyor. Bu payı artırmak için çeşitli projeler yapılıyor. Başta Erciyes, Sultan Sazlığı, Kapuzbaşı Şelaleleri  Soğanlı Koramaz Vadisi gibi doğal güzellikler olan ayrıca çok çeşitli medeniyetlere ait yüzlerce tarihi eseri bünyesinde barındıran bir şehir olan Kayseri’nin turizm sektöründen yeterince yararlanmadığı görülüyor. Bu konuda en büyük proje ise Erciyes kış turizm merkezini dünyaya tanıtılması. Kayseri deki tarihi ve doğal güzellikleri ile Kapadokya oluşturuyor. Zaten birçok yabancı turist Kayseri’ye iniyor buradan Kapadokya’ya geçiyor. Bu nedenle Kapadokya Kayseri turizm hinterlandı da önemli yer tutuyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.