Hava Durumu

“Muhtarlarımız devletin yüzü olarak görev yapıyor”

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2022 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 00:11

Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmakla toplumsal hayata çok önemli bir yer tutan muhtarlarımızın anlamlı gününü kutlayan Kayseri Valisi Gökmen Çicek, “Muhtarlarımız devletin yüzü olarak görev yapmaktadır” dedi. Muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine emaneti olduğunu söyleyen Vali Çicek, “Muhtarlarımız vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmakla toplumsal hayatta çok önemli yer tutmaktadır. Muhtarlarımızdan gelen, öneri ve sorunları takip ederek çözmeye çalışıyoruz. Her söylenilen anında çözülmüyor ama mutlaka dikkate alınıyor. İmkanlar dahilinde çözüme kavuşturmaya çalışılıyor” dedi.

 Bekçilerin göreve başlamasıyla hırsızlık başta olmak üzere belirli suçlarda azalma meydana geldiğini aktaran Çiçek, “Uyuşturucu ile mücadelemiz devam ediyor. Bu konuda muhtarlarımızla temas halindeyiz. Jandarma ve polisimiz görevlerini yapıyor ama vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Vatandaşlarımızın gerek ihbar noktasında gerekse de o mahalle ruhunun muhafaza edilmesi anlamında duyarlı olmaları önem arz ediyor. Uyuşturucu konusunda gelen şikayetlere hem polisiye anlamında gerekli takipler yapılıyor, hem de buna olan taleplerin ortadan kalkması için çocuklarımızın daha çok spor yapacağı sosyal ve kültürel faaliyetlerin içerisinde bulunacağı konusunda çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasındaki anlaşma noktasında da değerlendirmede bulunan Çiçek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde bir kararlığı vardı. Siyasetin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının kısaca tüm milletin tamamının Barış Pınarı Harekatı’na destek vermesiyle milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlü ordumuzun başarılı sonuçlar almasıyla bu sonuca ulaşıldı. Türkiye sınırında terörün barınmasına müsaade etmeyeceğini büyük bir kararlılık ve başarıyla dostta düşmana göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek yaptığı açıklamada; “Ülkemizde demokrasimizin temel taşlarından birisi, devlet ve vatandaşlarımız arasında en yakın temas noktası olan muhtarlarımız yapmış oldukları görevlerde devletimiz, mahallelerimizin ve köylerimizin temsilcisi konumundadır. Muhtarlarımız bulunduğu mahalle veya köyde önemli görevler üstlenerek, vatandaşlarımızla devlet kurumlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir” ifadesini kullanan Vali Çiçek, “Değerli muhtarlarımız sizlerin çaba ve gayretleriyle muzaffer devletimizin ve milletimizin mutlu yarınlarını inşa edebiliriz” dedi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.