Hava Durumu

Muhtarlarımız devletin yüzü olarak görev yapıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2021 12:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 12:11

Vatandaşlarımızın  ihtiyacı ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmakla toplumsal hayatta çok önemli bir yer tutan muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü unutmadı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekledi, “Muhtarlarımız devletin yüzü olarak görev yapmaktadır.”

Muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine emaneti olduğunu söyleyen Büyükkılıç, “Muhtarlarımız vatandaşımızın ihtiyacı ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmakla toplumsal hayatta çok önemli yer tutmaktadır. Muhtarlarımızdan gelen talep, öneri ve sorunları takip ederek çözmeye çalışıyoruz. Her söylenilen anında çözülmüyor ama mutlaka dikkate alınıyor. İmkanlar dahilinde çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor” dedi.

Ben Kayseri’de 2 muhtar tanıdım. Erenköy Mahallesi Muhtarı Nevin Kafalı, benim de mahallemin muhtarıdır… Ne zaman ziyarette gitsem evraklar arasında kendini kaptırmış, mahallenin su, yol ve kanalizasyon veya asayişi ile çok yakından uğraştığını görüyorum. Erenköy Mahallesi, Türkiye’nin 19 ilinden daha büyük nüfusa sahiptir. Böyle bir mahallenin bütün sorunlarını tek başına Nevin Kafalı çözmeye çalışıyor. Büyük bir mahallenin muhtarlığı ise 10 metre kare konteynır… Bunun içinden koca mahalleyi yönetiyor. Sayın Büyükkılıç, Erenköy Mahallesi’ne yakışır bir muhtarlık binası yapılmasını mahalle sakinleri olarak istiyoruz…Siz de bu mahallede oturuyorsunuz. Sayın Başkanım, siz her zaman ve her şeyin en güzelini yapan başkansınız… Mahallemize yakışır bir muhtarlık ofisini size bırakıyoruz.

İkinci olarak tanıdığım ise Barbaros Mahallesi Muhtarı Levent Karakaya… Böyle kozmopolit bir mahallede muhtarlık yapmak kolay değil. Mahalle sakinlerinin en ufak sorunları ile yakından ilgilenen Karakaya’nın eğitime çok önem verdiğini gördüm. Mahallesinde bulunan okulları tek tek mercek altına alırken, sorunlarıyla da sanki milli eğitim müdürü gibi ilgileniyor. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Levent Karakaya ile muhtarlık ofisinde bir olaya şahit oldum. Afganlı bir ailenin 7 yaşındaki erkek çocuğu üvey babası tarafından evden kovulmuş. 2 gün çocuk parklarda yatmış. Levent Muhtar bu çocuğu parklardan kurtardı… Okuması için de çok gayret gösterdiğini gördüm. Sayın Valim, bu çocuğa yardım elinizi uzatmanız lazım. Çünkü üvey baba uyuşturucu kullanan biri…

Artık bekçilerimizin de göreve başlamasıyla hırsızlık başta olmak üzere belirli suçlarda azalma meydana geldiğini söyleyen muhtarlarımız, “Bizlerin yanı sıra mahalle sakinlerimize de görev düşmektedir. Vatandaşlarımızın gerek ihbar noktasında, gerekse de o mahalle ruhunun muhafaza edilmesi anlamında duyarlı olmaları önem arz ediyor. Son zamanlarda uyuşturucu konusunda gelen şikayetlere polisiye anlamında gerekli takipler yapılıyor. Bizler de bu tür kötü alışkanlıkların ortadan kalkması için çocuklarımızın daha çok spor yapacağı sosyal ve kültürel faaliyetlerin  içerinde bulunacağı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.