Hava Durumu

Makamlar mevkiler gelip geçicidir…

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2023 00:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 00:27

Kayserili olarak övündüğümüz, yere göğe sığdıramadığımız ve paylaşamadığımız yetiştirdiğinden dem vururuz. İyi güzel de Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri övünçle bahsettiğimiz siyasetçilerimiz, devlet adamları Kayseri’ye ne verdi, Kayserili olarak ne istedik?

Kayseri’ye yatırımlar yapanlar Kayseri’nin yetiştirmiş olduğu hayırseverlerdir. Kadir Has’lar, Süleyman Çetinsaya’lar, Bayrakdar’lar, Küçükçalık’lar, Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Nuh Naci Yazgan, Özderici’ler, Özkoyuncu’lar, Mehmet Yazar, Mehmet Altun ve Saffet Arslan…  Başka da kalıcı yatırım gerçekleştiren hayırsever, siyasetçi veya devlet adamı aklıma gelmiyor.

Kayserili milletvekillerimize bakanlıklar verildi. Ama Kayseri’ye bir yatırımları olmadı. Bir ilin kalkınmasının anahtar noktası birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik noktasında pek bir sıkıntımız yok. Bizim bir bütün olmamız gerekiyor. Yerel yönetimlerin çözebileceği sorunları Ankara’ya taşımak yerine, ekonominin nabzını tutması gereken başta Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve diğer irili ufak sivil toplum örgütleri bir bütün olarak ciddiyetle kısa zamanda fazlasına gerek yok 3-5 proje hazırlayıp, daha önce bakanlık yapmış olan Mustafa Elitaş’a, Mehmet Özhaseki’ye, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sunmalıdır. Bu girişimlerde bulunulmadığı takdirde treni kaçırırsınız. Biliyoruz ki hiçbir görev, makam veya mevki kimseye baki değildir.


(Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Dr.Avşar Aslan'la)

Siyasetçilerimiz de  “benlik” duygusunu bir tarafa bırakıp Kayseri’nin gelecek 50 yılını garanti altına almalıdır. Her fırsatta gündeme taşınır ‘Kayseri sanayi ve ekonomide Türkiye’nin mihenk taşıdır’ diye…  Ben mihenk taşını bırak kaldırım taşını daha göremiyorum. Geçtiğimiz günlerde hemşehrimiz yıllarca Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde çalışan Dr.Avşar’la sohbet etme imkanı buldum. Evet çeşitli illerimize ve şehrimize sağlık konusunda çok güzel yatırımların yapılmasında öncü olan biri Şehir Hastanesi’nin yapımında, ilçelerimizde bulunan hastane ve sağlık ocaklarında Sayın Dr. Aslan’ın katkısını hiç kimse inkar edemez. Bunu gezdiğim ilçelerde yaşayan vatandaşlar da söylüyor. Halen de sağlık sektöründe yatırımlar yapılmaktadır. Önceki gün Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatin  Altun’u ziyaretimde Erciyes Üniversitesi için çok güzel yatırımlar yapılacağını öncelikle acil servisin eksiklerini tespit ederek  bunların en kısa zamanda giderileceğini söyledi. Turizm konusuna çok ağırlık veren Vali Gökmen Çicek’e, bu konuda yıllarını turizme vermiş olan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Mustafa Hocam’la işbirliği yapmasını öneririm. Markalaşma ve iletişimde bu konunun  uzmanı olan AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz Hocam’ın da çok katkıları olacağı kanısındayım. Artık Kayseri de turizmde söz sahibi olmalı çünkü Erciyes’e çok güzel otellerin yapıldığını ayrıca eklemek isterim…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.