Hava Durumu

Kayseri'yi yönetenler bu gürültüleri duymuyorlar mı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2022 15:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2022 15:34

Tamam sorun çok dünyanın meselesi var bunları her hafta SABAH,TAKVİM ,FOTOMAÇ  ve MİLLİYET Gazetelerinde de çalışırken her hafta bıkmadan sürekli yazdım ...Aslını sorarsanız bu gazetelerde 4 yıldan beri yazarım. Tabii ki yazdıklarımın hepsi şehirle ilgili konular. Mutlaka düzelenler, yapılanlar ve çözümlenenler elbette var... Ama hiç düzelmeyenler de var. Örneğin gürültü kirliliği... Korna ile konuşan şehir, modifiyeli araçlar, arabalardan yüksek sesli müzikler, sokak aralarında kimsenin hastalığı, cenazesi olduğu hesaba katılmadan, havai fişekler, keyfi silah sıkmalar çeker.  Ve en kötüsü de özellikle Sivas Caddesi’nde lüzumsuz kornalar çalma, garip garip egzoz sesleri fiyaka atmalar fren sesleri hepimizi gece saatlerinde balkona koşturan silah sıkılması... Bir de motosiklet terörü var gece yarısı. O da çıldırtır sizi... Hastanızı, yaşlı ana babanızı, uyuyan güzelim yavrularınızı yatağından fırlatır.

Niye bu şehirde bu insanlar kendi haline bırakılır

Geçenlerde Talas’ta oturan bir savcı arkadaşım gece 12’den sonra arabaların drift yaparak çoluk çocuk yataktan fırlıyoruz dedi. Bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tahmin yayınlanmasına rağmen niye uygulanmadığını merak ediyorum. Bazı illerde valilik havai fişek atanlara bile büyük para cezaları yazdırdıklarını duydum. Özellikle kırsan kesimlerde bağ evlerinde atılan havai fişekler bakımsız ot kaplamış hozan bağların yanmasına sebep oluyor. Özellikle Sivas Caddesi üzerinde bulunan çiğ köfteciler de gece 12’den sonra kafayı bulan sarhoş takımı gelerek yüksek sesle müziğin sesini sonuna kadar açarak o binada oturanları çileden çıkarmaktadır. Hatta zaman zaman basında duyuyoruz bu konuda cinayetler işleniyor. Burada iş belediyelere düşmektedir. Belli saatten sonra vatandaş buraların kapanmasını istiyor..

Hep düşünmüşümdür, önlenmesi kararlı olunduğunda çok kolay olan bu sorunun niye üzerine gidilmez. Niye çözülmez, şehrin Valisi, Emniyet Müdürü niye insanların huzurunu bozan bu sorumsuzların keyfi davranışlarına son verici uygulamaları hayata geçirmez. Acaba duymuyorlar mı, bu gürültüleri. Yoksa onlara "bu bir gelenektir, yasaklarsanız sıkıntı yaratır" mı demişlerdir. Oysa böyle gerek olmaz. Bakıyoruz bazı İllerimizde bu yönde kararlar alınıyor.

Bizde de alınır. Ama alınmıyor. Veya alınamıyor. İnanın ben artık pes etmek üzereyim…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.