Hava Durumu

Kayseri’nin ‘Çalışkan’ Trafik Şube Müdürü babasına bile ceza yazıyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2021 16:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2021 16:52

Evet, olay Sivas Caddesi’nde trafik zabıta arabasından anons yapıyorlar... “Park yapmış araç sürücüleri lütfen daha müsait yerlere park ediniz yoksa cezai işlem uygulanacaktır.”
Ben de tesadüf oradan geçiyorum, kendini bilmezin biri ıslık çalarak görevli memura, “Görmüyor musun, para çekiyorum” diyor.

Bunun üzerine polis ikinci anonsu yapıyor: “Parayı fazla çek ceza yazdım.”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin iki genç trafik zabıta görevlisi kibar davranışlarıyla yolu düzene sokmaya çalışıyor. Burada görev yapan iki gence zorluk çıkaranların ‘bir yerlerde dayısı var’ gibi geliyor bana. Stat İş Merkezi arkasında trafik her zaman felçtir. Bu yolu açmaya çalışan trafik polislerine çok zorluklar çıkaranları görüyorum. Sürekli olarak yola çift sıra park etmiş olan araçları anons ettikleri halde gelmeyip sonra da çekici çağıran trafik polislerine koşarak gelip hakaret edenler, Haber verseydiniz çekerdik’ diye üste çıkanlar, bir yerlere güvenip de ‘yaz kardeşim cezanı’ diyenler… Ben bu insanları anlamıyorum. Ya bu topluma karşı saygısızlıktır… Trafik polisi, ‘oradan alın arabanızı’ demeye kalmadan adam efelenerek, “Yaz cezayı da soluğu Doğu’da alırsın” diyor… Vay bee analar ne yiğitler doğururmuş. Trafik polisi de hiç cevap vermeden ceza işlemini yapıyor…

Kayseri’nin başarılı, soyadı gibi çalışkan olan Trafik Şube Müdürü Ali Çalışkan’la zaman zaman sohbet ediyoruz… “Trafik kurallarına uymayan babam dahi olsa cezayı yazarım” diyor.

Görevli trafik polislerine, görev yaptırmazsak hiçbirimiz rahat edemeyiz. Aslanları geri çekip meydanları zorbalara bırakmayalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.