Hava Durumu

Hacı Babamı Gene Kızdırdılar; “İmam Efendi 30 Ağustos’un adını anmak zorundasın"

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2021 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2021 09:03

Gene Hacı Babam’ın tansiyonunu çıkardılar… “Bu hafta cuma namazında vaaz veren imam, herkese rahmet okudu, Atatürk ve gazi arkadaşlarının adını bile anmadı. Ulan sen o mihraba çıkıp rahat rahat konuşuyorsan, Atatürk sayesinde konuşuyorsun, utanmaz herif… Bu adamların arkasında namaz bile kılınmaz. Çünkü asıllarını inkar ediyorlar” diye serzenişte bulundu.

30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile Anadolu işgalden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Eşine rastlanmayacak  bir mücadele örneği vermiş olan milletimiz içinde olduğu yokluk ve yoksulluk döneminde dahi hiç bir ülkenin boyundurluğu ve esareti altında yaşamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir İmam efendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırladığı Cuma Hutbesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsedilmemesi camide bulunan bazı vatandaşlarca protosto edildi. Cami cemaatinde bulunan vatandaşlar, “Hangi görüşte olursanız olun, Atatürk'ün ve 30 Ağustos’un adını anmak zorundasınız" diyerek mihrapta cuma hutbesinde bulunan cami imamını uyardılar.

Benim de cuma namazını kıldığım camide, vatandaşlar 30 Ağustos'ta elde edilen zaferin vatan topraklarının kurtuluşunda büyük bir önemi olduğu söylerken, “19 Mayıs 1919 öncesi ülkemiz Sevr Antlaşması ile parçalanmış ve yönetilmez duruma gelen ülkemizin topraklarının yeniden kazanıldığı 30 Ağustos'u çok önemli buluyoruz. Vatan ve toprak sevgisi bizi bugünlere getirdi. Eğer 30 Ağustos olmasaydı, bu ülkede yaşar durumda değildik. Bir başka kültür ve inanç burada hakim olacaktı.30 Ağustos bundan önceki süreçte, ülkenin kurtuluşunda emeği olan başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anmamız lazım. Onları hiçbir zaman unutamayız. Atalarımızın o günkü mücadelesi olmasa bu ülke de olmayacaktı. O zamanlarda Yunan ordusunda bulunup, ülkemize ihanet eden manda sevdalıları vardı. Her dönem kendi çıkarlarını düşünüp, vatanın geleceğini yok sayanlar olmuştur. Onlar ülkemizi arkadan hançerlemiştir, onları lanetliyoruz" dedi.

Camilerde okutulan Cuma Hutbesi’nde 30 Ağustos,Atatürk ve silah arkadaşlarının adının anılmaması Kayseri’de de bazı camilerde protesto edildi. Bizler inançlarımızı en üst seviyede yaşayan bir toplumuz. İnançsız insan, meyvesi olmayan kuru bir ağacın gölgesinde yaşar gibidir.

Maalesef Zafer Haftası içerisinde kılınan cuma namazı öncesi hiçbir hutbede, Atatürk ve silah arkadaşlarının adı geçirilmedi. Biz buradan kendilerinin adını duyuruyor, kendilerini rahmet ve minnetle anıyoruz…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.