Hava Durumu

Hacı Babam; “Siz hangi millettensiniz?"

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2022 23:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2022 23:37

Siz hangi millettensiniz, hangi dindesiniz, yatacak yeriniz var mı?

Ne değişti de evinden çıkmayan, can derdinde olan vatandaşı soymaya kalktınız, ne oldu da her şeye zam üstüne zam yaptınız? Siz vatansızsınız. O paraları nasıl yiyeceksiniz, evlatlarınızın kursağından o paralar nasıl geçecek insanlar can derdinde iken? Fırsatçılık yapan haysiyet yoksunları. Evlerine kapanan insanlara yardımcı olacağınız yerde onursuzluk ve hayasızlık ettiniz hatta ediyorsunuz.

Geçenlerde bir zabıta komiserine ‘Piyasayı niye denetlemediklerini’ sordum, bana ‘Serbest piyasa ekonomisi. Biz müdahale edemiyoruz’ dedi. Serbest piyasası batsın, temel gıda maddeleri içerisinde ekmek, et, meyve ve sebzeyi evine götüremeyen binlerce insan var. Arkadaş benim çocukluğum zamanında hiç unutmam, rahmetli Belediye Başkanı Mehmet Çalık, zabıta ekibi ile kasapları, fırınları ve Kale’nin içindeki meyve sebze satıcılarını denetler, fahiş fiyatlara satanlara cezalar yazılırdı. Şimdi bu başkanlar nerede? Bırakın parti çalışmalarınızı da şöyle il başkanınızı da yanınıza alın piyasayı bir denetleyin, vatandaş aç mı, tok mu bir sorun bakalım.

İnsanların psikolojisi zaten bozuk, hiç değilse evine bir şeyler götürsün. Çocuklarıyla mutlu olmaya çalışsın. Bu fırsatçılara göz yummayın. Hacı Babam’ın dediği gibi; bunlar namussuz ve vatan hainleridir. Yüce Türk Milleti her şeyin en güzeline layıktır. Bu süreci fırsata çeviren vatan hainlerinin sonu pislik olacaktır…

Kayseri de 600 binden fazla insan icralık… Küçük esnaf kalmadı, mahalle bakkalları kalmadı, Kayseri gibi bir ilde 10’a yakın aile mahkemesi var, her mahkemede bine yakın boşanma davası bulunuyor. Evet Korona bazı insanları çok zengin etti, “Nasıl zengin oldun, nereden aldın o son model arabaları”,  soran yok!

Allah’tan korkmayan, kuldan utanmayan onursuzlar… Yatacak yeriniz dahi yok… Her gün fırsatçılarla ilgili onlarca telefon ve e-mail geliyor. Bu utanmazları devletimiz ifşa etmeye başladı. Koronavirüs’ten önce 15 TL’ye aldığım süpürgeyi şimdi 75 TL ye aldım. Kendi yaşadığım bir olay. Koronavirüs’ün yayılmasına karşı önlemler ve enfekte vatandaşlarının tedavisi için çalışmalar devam ederken, bu süreçte krizi fırsata çevirmeye çalışan vatan hainlerine… “Söz bir kantar, doğru dersen şerefin artar, yalan söylersen ocağın batar” Ne şeref kalmış bunlarda ne olacak…

Bizim vatan sevgimiz, memleket aşkımız ve insana olan muhabbetimiz, kulağımıza okunan ezan ile başladı arkamızdan okunan sela ile biter. Vatanın ve memleketin kalkınmasına hatta ileri gitmesine vesile olan da baş tacımızdır. Lakin tersi olanı da yerin dibine batırmak vazifemizdir. Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Ucuz insanlar çok. Şeref şahtır, şöhret piyon. Şöhretini kaybedersen 2 puan gider, şerefini kaybedersen oyun biter. Sizler şerefinizi kaybetmişsiniz. Öyle ya bazı insanlar kalem gibidir, ne kadar ince kibar renkli görünseler de ham maddeleri odundur.

    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.