Hava Durumu

Hacı Babam: “Niye Mutlu Olamıyorsunuz?"

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2021 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2021 08:45

Son zamanlarda gördüklerim, duyduklarım, yaşadıklarım ve araştırmalarım bana keyif vermiyor. Öyle bir zaman dilimindeyiz ki inanamıyorum... Nasıl geldik buraya, kim getirdi, niye bu kadar sinirliyiz? Bir şeyleri saklamak için niye bu kadar efor sarf eder olduk? Bilmiyorum. Hiç anlamıyorum. Hem de hiç.

Zavallı gözlerim gördüklerim karşısında şaşkınım. Gözlerimi kapatıyorum. Bu kez karanlık hoşuma gitmiyor. Gözlerimi açtığımda ise şahit olduklarım beni mutsuz kılıyor. ‘Ne yapacağım’ diye elimi kafama koyup, derin düşüncelere dalıyorum. Doluya koyuyorum almıyor. Boşa koyuyorum dolmuyor. Gözümden vazgeçiyorum.

Çınlayan kulaklarım, bu kez dikkatimi kulaklarıma veriyorum. İnsanların söyledikleri, keyif vermiyor. O zaman kulaklarımı kapatıyorum. Hiçbir şey duymamak moralimi bozuyor. Fazla dayanamayıp, yine açıyorum kulaklarımı. İnsanların mutsuzluğu, içinden çıkılmaz hale gelen ekonomileri, dövizin füze gibi fırlayıp ardından paraşütle kendini bırakması. KOBİ'lerin döviz borcu nedeniyle patinaj çekmesi, iflas eden fabrikaların durumu, işsiz kalan işçilerin çaresizliği ve söylemleri kulaklarımı tırmalıyor. Bu kez kulaklarımdan vazgeçiyorum.

Yönümü siyasete dönüyorum. Çünkü hem gözlerimin hem de kulaklarımın çektiği sıkıntıların sonlandıracak tek merci siyaset. Liderleri izliyorum. Kavga ediyorlar. Çıkıp projelerini anlatmaları ve de Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlarına çözüm için bir masanın etrafında oturup alçak sesle konuşup çözüm üretmeleri gerekirken, bir kaşık suda fırtınalar koparıyorlar.

Sonra dönüp, “Siyasette bunlar gayet doğal” deyip kendi kendimi teselli ediyorum.

Oturup araştırma yapmaya başlıyorum. Yaptığım araştırmalarda, geleceğimiz keyifli. Dünyada sanayi üretiminde Kayseri olarak mobilya sektöründe lider olmamız bana keyif veriyor. Kayseri ürünlerinin tüm dünyada kalitesi ile boy göstermesi, moralimi yükseltiyor. Genç nüfusumuzun iyi eğitebileceğini düşünmek beni heyecanlandırıyor. Doğal kaynaklarımız dünyanın geleceğinde bizi güçlü kılıyor...

Siyasetçilerimizin yapması gereken tek bir şey var. İyi bir işletmecilik ve demokrasi.

Hacı Babam hep söylerdi; “Oğlum biz ninenle soğan ekmek yerdik ama çok mutluyduk… Siz her gün et ekmek yeseniz de maalesef mutluluğu yakalayamıyorsunuz. Bu senin suçun değil oğul, sizi bu hale getirenlerin suçu.”

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.