Hava Durumu

Hacı Babam; “Her şehre bir ‘Atom Karınca’ lazım”

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2022 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2022 09:01

“Uzak diyarlardan evlatlarını Kayseri’ye tahsile gönderen analar… Emin olun ki, evlatlar emin ellerde” Bu söz daha başlarken pek bir tanıdık geldi değil mi? Yüce Önder Atatürk’ün alıntı cümleyi, güne özel kurduğum doğrudur. Fakat vurgulamak gerek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç’ı…

 Büyükkılıç; “Sevgili gençler siz bizim gözümüzün nuru, başımızın tacı ve aydınlık geleceğimizsiniz” diyor. Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, şehirde konaklama sıkıntısı yaşayan üniversite öğrencileri için Türkiye’de ilk adımı atan belediye olduklarını vurguladı.

Her zaman Türkiye’de ilkleri yapan Büyükkılıç, üniversite okumak için şehrimize gelen gençlere ‘hoş geldiniz’ diyorum. Sevgili gençler, siz bizim gözümüzün nuru, başımızın tacı ve aydınlık geleceğimizsiniz. ‘Eğitim şehri Kayseri, bilim şehri Kayseri ve genç dostu Kayseri’ hedefi ile yolumuza devam ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde üniversiteye başlayan çocuk ve gençlerimizin bir takım yurt sorunları  olduğunu duyunca arkadaşlarımızla hemen bu sorunları çözmek için gerekli çalışmaları yaptık… Kayseri’mizde gençlerimizin rahat ve huzurlu gençlik kamplarımız, bilim merkezlerimiz ve kütüphanelerimiz gençlerimizin hizmetindedir. Bu şehirde her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz. Yurt sorununu kafanıza takmayın. Bu şehir bu sorunu çözecek güç ve kapasitedir.

Ben de üniversitede okurken yurt sorunları yaşayan biriydim. Sizler bizim evlatlarımızsınız.  Sizleri seviyoruz. ‘Genç dostu  Kayseri’ hedefiyle yolumuza devam ediyoruz.” Kayseri’de öğrencinin ve velisinin yüreğine su serperek bu sözler edilmiş…

Niyet net, öğrenci rahat etsin. Dahası, “Öğrenci sorun yaşamasın, sorunlu konular çözülecek, bunun için çalışıyoruz” mesajı önemliydi Sayın Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’tan.

Hadi hayırlısı, Hacı Babam’ın dediği gibi; “Türkiye’de her şehre bir ‘Atom Karınca’ lazım"

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.