Hava Durumu

 Hacı babam gene konuştu: “Bir okul açılır, bin hapishane kapanır"

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2022 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2022 07:54

Evet, uzun bir tatilin ardından ders zilli çaldı. Milyonlarca çocuğumuz yeni eğitim yılına başladı. Ve binlerce öğretmenimiz de onlarla beraber bu serüvenin eşiğinde. Biliyorum tatilden sonra öğretmen için de yeniden okula dönmek zordur.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç ve Vali Gökmen Çicek, ilk zili çaldı ve çok güzel mesajlar verdi. Ülkemizin eğitimli bir nesile her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Okula yeni başlayacaklar heyecan içinde, bir takım şeylerin de farkında olmadıkları muhakkak.

Eğitim ülke genelindeki görüntüsü, ilk günün heyecanı gibi dört dörtlük olmayabilir. Mesela, okulu ve sınıflarında öğretmenleri olanlar Doğu veya Güneydoğu’da okulları, derslikleri veya öğretmenleri hatta defterleri ile kitabı bile olmayan çocukların boş ve umutsuz bakışlarını göremeyecekler asla!

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde ara eleman yetiştirecek ikinci okulun açılması için özveri ile çalışan OSB eski Başkanı Tahir Nursaçan, daha çok okul yapılması için girişimlerde bulunduklarını hatta bu konuda ücretsiz arsa verdiklerini söyledi. Nursaçan, eğitimin her şeyin başı olduğunu, bu konuda Türkiye’nin ilk tasarım bölümünü açarak mobilya sektöründe örnek OSB olduklarını dile getirmişti...

Okul çevresinde tedbirler alındığını hatırlatan Kayseri Valisi Gökmen Çicek ise, öğrencilere her alanda kendilerini yetiştirmelerini tavsiye ederek, “Değerli öğrencilerimiz sadece ders kitaplarına bağlı kalmayın bunların da dışına çıkın, kendinizi olabildiğince geliştirin. Bunları yaparsanız başarıyı yakalayabilirsiniz yoksa sıradan öğrenci olursunuz. Öyle bir iş seçmelisiniz ki mezun olduktan sonra da sadece Türkiye'ye değil dünyaya faydalı ve alanınızda da lider olmalısınız” dedi.

Öğrencilere uyarıda bulunan Vali Çicek, okul çevresinde şüpheli gördükleri kişileri okul idaresine bildirmelerini istedi. Bu konuda uyuşturucu konusunda amansız bir mücadele veren ve terör ve uyuşturucuya göz açtırmayan Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk yaptığım görüşmede, okul etrafında uyuşturucu satıcısı veya torbacıların barınmasının mümkün olmayacağını bu konuda okul idarecileri ve ailelerle her zaman temasta olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç  ile Vali Gökmen Çicek’in  öğrencilere karşı babacan davranışları çok dikkatimi çekti. Belediye başkanı ve Vali’yi ilk defa okullarında gören öğrenciler, başkan ve valinin davranışlarından çok mutlu oldu.

Hacı Babam da cuma namazı çıkışı çok güzel mesajlar verdi: “Bir okul açılır bin hapishane kapanır. Bir yıllık varlık istersen buğday, on yıllık varlık istersen ağaç, yüzyıllık istersen insan yetişir. Çünkü bir okul açılırsa bin hapishane de kapanır.”

Ben buradan Sayın Valimiz Gökmen Çicek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç’tan bir ricada bulunacağım. Önceki gün yıllarca Ankara’da bakanlıklarda görev yapan Sayın Nasip Aksoy bizleri Özvatan ilçesine davet etti. Gerçekten çok güzel bir ilçe…

Okulları veya öğrenci pansiyonları olsun modern bir yapı olarak inşa edilmiş. Kayseri’de dahi böyle okul ve öğrenci pansiyonu yoktur. Ama ne yazık ki okulda istenilen öğrenci kapasitesi yok. Yurtlar bomboş. İlçe milli eğitim müdürü ve okul idarecileri Kayseri’den ve çevre ilçelerden buraya yatılı öğrenci bekliyor. Bütün masrafları kendilerinin karşılayacağını söylediler.

Sayın Valim, Türkiye’nin en güzel çiçek balı ve keçi peyniri, Özvatan’dan çıkıyor. Hatta bunun için kooperatif kurmuşlar. Şehrimizde 4 tane üniversite var arıcılık ve peynircilik üzerine meslek yüksekokulu açılabilir. Okul ve pansiyon mevcuttur.

Sayın Valim, sizin eğitime ve gençlere çok önem verdiğinizi yakinen biliyorum. Türkiye’nin ilk arıcılık ve peynircilik meslek okulunu siz açın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.