Hava Durumu

Gazetecilik mi kaldı ki günü olsun…!

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2022 02:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2022 02:26

10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü’ymüş. Gazetecilik kaldı mı ki, günü olacak. Neyse biz gene yazmaya devam edelim.
Yıl 1961…
Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak gününü,
Her yıl çalışan gazetecilerin bayramı olarak kutluyoruz… 212 sayılı basın yasası ile gazetecilerin yıpranma sosyal haklar getirilmiştir...

Türkiye’nin gazetecileri, köşe yazarları, habercileri ve medya çalışanlarına yönelik gazete, televizyon, haber adına gündeme ilişkin ne varsa…
Ey gazeteciler, bayramınız kutlu ola… Gelinen noktaya baktığımda adam vatanını satıyor, ‘gazeteci’ diye anılıyor veya lanse ediliyor… Bu gidişle ne gün kalacak ne de bayram..
Kayseri’de 15 gazete vardı 3’e düştü... Hepsi de zor durumda. Geçenlerde Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin toplantısına katıldık. 81 ilden gelen cemiyet başkanları vardı. Hiç birinin keyfi yerinde değil. Bugüne kadar Türkiye genelinde 250’nin üzerinde yerel gazete kapanmış. Nerede kaldı basın özgürlüğü. Kendi elimizle basın özgürlüğünü ayaklar altına aldık. Adam 50 tane gazete satamıyor aldığı ilan parası dudak uçuklatıyor. Bu mu basın özgürlüğü ve bayramı, çalışanlar sersefil.

Ülkenin cumhurbaşkanına saldırmak veya küfretmek mi basın özgürlüğü?  Var mı dünyada böyle Türkiye gibi gazetecilik. Devlete küfretmek veya vatanının sırlarını deşifre etmek önüne gelene hakaret mi gazetecilik?

Nedir bu ya? Dış ülkelerin ajanları gelmiş Türkiye’de gazetecilik yapıyor, Türkiye’ye saldırıyor ve hakaretler ediyor. Sonra da ‘basın özgürlüğü nerede’ diyorlar ?

Türkiye yolgeçen hanı mı?

Gelelim Kayseri’ye… Kamu kurumlarından ve ajanslardan al haberi yapıştır... Hoppala… Bu mu medyanın ileri gitmesi? Medya ileri veya geri değil dibe gidiyor… Bitiyor, milli basın yok oluyor. Ajanslardan alıp yapıştırılan haberler. Gazetelerin hali harap, radyo ve televizyonlar daha harap..

Kayseri’de alın gazeteleri bakın. Hepsi bir kalemden çıkmış gibi... Ülkesi için canını ortaya koyan gazeteciler ise ayakta durmanın mücadelesinde... Ve 10 Ocak nedeniyle diyorum ki.  Milli basın çalışanlarına artık sahip çıkılmalı. Ülkemizin milli basına ihtiyacı var…

İnternet gazetelerine de düzenleme getirilerek artık internet gazetelerine de ilanlar verilmeli. Bu konuda Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum. Artık o yasa çıkmalı. Milli basın görevini internet gazeteleri üstlendi. Devlet bunu hayata geçirmeli. İnternet gazetelerine ilan verilmeli. 15 Temmuz’da halkı meydanlara indiren internet gazeteleri ve medyası idi. Ben burada İGF kurucusu ve Genel Başkanı Mesut Demir ile arkadaşlarına teşekkür ederim. İnternet yasasının çıkması çok gayret ediyorlar...

Türkiye’nin en büyük İnternet Gazeteciler Federasyonu’na bağlı çalışan haber ajansı İGFA’dan yayınlanan haber ve köşe yazılarımız Türkiye genelinde 2500 haber sitesinde vücut buluyor. Burada çeşitli etkinliklerle basının sorunları da tartışılacaktır.

Türkiye’de gazetecilik geri gidiyor. Bu öyle kolay bir meslek değil. Sorumluluğu ağır… 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında verilen sınav dedim ya gazetecinin sorumluluğu. Vatanına ve milletine karşı sınav verildi. Kimin hangi noktada olduğunu millet gördü.
Gazetecilik öyle kolay mı? Meslekte saygınlık… Meslekte dürüstlük… Meslekte ilke...
Ulu çınar gibidir, kökü sağlam yerde ve başı göklerdedir..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.