Hava Durumu

Gazeteci abi yaz; “Biz Yalçın’ı niye sevdik biliyor musun ?”

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2022 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2022 12:03

Bu sevgi yücedir… Her kula nasip olmaz… Talas’ın başkanı olmak; Halkla yürümek… Öyle ya halk ne derse o olur… Halkın dediği, halkın seçtiği Başkan Mustafa Yalçın… Talaslılar tarafından oldukça seviliyor. Ve Talas’ın başkanı Yalçın’ın sevilmesinde en temel öğe halkla içe içe olması… Halktan biri olması… Ayrım gayrım nedir bilmemesi. Halkla kucaklaşan ve içe içe olma özelliği ile öne çıkan Talas’ın Başkanı Mustafa Yalçın’ın geliş noktası bu fani alemde her faniye kısmet olmayacak özellikleri barındırıyor bünyesinde…

Bu yazımı okurken farklı görüş ve siyasi parti sempatizanı olan vatandaşlarımız bile şunu diyordur. “Evet Yalçın, halkla içe içe halktan birisi. Ayırım nedir bilmez. Kimseyi ötekileştirmez. Talas’ın Başkanı Yalçın, makamında oturmaz. Sürekli halkla iç içe…”

Geçenlerde Talas’ta bir kafede arkadaşımla çay içiyorduk, orta yaşlarda bir vatandaşımız masamıza gelerek “Gazeteci abi. Biz Mustafa Yalçın’ı niye seviyoruz biliyor musun?” dedi.

“Neden?” diye sordum…

 Talas’ın Başkanı Yalçın bu kadar çok seviliyor sorusunun en samimi cevabını burada okuyacaksınız..

Gün içerinde  gerçekleştirdiği ziyaretlerle toplumun her kesimiyle bir araya gelen ve vatandaşlarla sohbet eden Yalçın, her çarşamba Mevlana Mahallesi’ndeki “Şeffaf Oda” da sabahın erken saatinden akşamın geç saatlerine kadar halkın derdine ortak olan ve sorunların çözümü noktasında çalışıyor. Ayrıca gündüz saatlerinde esnaf, akşam saatlerinde ise mahalle ziyaretleri yapmaya çalışıyor. Ziyaret ettiği tüm noktalarda karşılaştığı çocuklar ve kadınların sorunlarını dinleyerek çözmeye gayret ediyor.

Millete hizmet yolunda hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, “Şükürler olsun ki doğduğum ve büyüdüğüm topraklarda hizmet etme şansı buldum. Ekip arkadaşlarımla birlikte yaptığımız işin vebalini bilerek, gece gündüz demeden Talas için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar bile bile hata yapmamaya gayret gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Tamamen adalet ilkesinden şaşmadan, teraziye hassas ve dengeli şekilde kullanmak adına elimizden gelen gayreti gösterdik… Biz milletimize efendi değil, hizmetkar olmak için çalışıyoruz. Memleket işi, gönül işi dedik, Talas’ımızın her bir yanına birçok projeler kazandırdık. Ulaşımdan altyapıya, kentsel dönüşümden yeşil alan, kültür sanattan spora kadar her alanda Talas’ımızı geliştirmenin ve Talas’ta yaşayanların huzur ve mutluluğunu artırmanın gayreti içerisindeyiz. Şükürler olsun ki söz verdiğimiz her işi yaptık, yapamayacağımız hiç bir işin de sözünü vermedik. Günü kurtarma adına siyaset yapmadık. Şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, ilçemize kazandıracağımız eserler olacak. Talas olarak biz çok büyük bir aileyiz. Amacımız; aile üyelerimizin daha iyi yaşayacağı bir Talas oluşturmaktır. Hedefimiz; vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bizim en büyük gücümüz, birliğimiz, beraberliğimiz ve milletimizden aldığımız hayır dualarıdır. Halkımıza bize verdikleri çok büyük destek için gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Ötesi yok…

Talas’ın Başkanı Yalçın işte bundan seviliyor. Halkın gönlüne dokunuyor… Takdir alıyor… Talas’ın Başkanı Yalçın, Talaslılarla sarmaş dolaş… Abi… Kardeş… Her gittiği noktada yoğun sevgi seli alıyor. Görevde olan yıpranır. Siyaset böyledir oysa Talas’ın Başkanı Yalçın halk arasında sevgisini artırarak yoluna devam ediyor…

               Ne mutlu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.