Hava Durumu

Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2021 10:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 10:03

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutluyoruz. Toplumsal bilinç ve bilgi düzeyinin artması, yardımlaşma ve empati düzeyinin yükselmesiyle engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseleceğine inanıyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin dile getirilmesi, hayat standartlarının yükselmesi açısından yapılması gerekenlerin dünya çapında gündem oluşturulması bakımından oldukça önem arz etmektedir.

Hayata engelleri ile tutunmaya çalışan bütün kardeşlerimizin yanında olup, onların daha kaliteli ve daha yüksek standartlarda bir yaşam sürmelerini sağlamak gazeteci olarak hepimizin görevi ve vicdanıdır. Çağdaş ve gelişmiş bir toplum olmanın temel öğelerinden biri de engellilerin toplumsal yaşama dahi olmalarıdır. Unutulmamalıdır ki bir toplumun engellerinin iş ve sosyal hayata katılma oranı o toplumun olgunluk seviyesini belirler. Bu kapsamda ülkemizde son yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yapılan düzenlemelerle eğitim hizmetlerinden sağlık, bakım ve istihdam olanakları gibi pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atılarak, büyük ve güçlü Türkiye'miz her konuda olduğu gibi bu alanda da dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır.

Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı aksine engelinden dolayı hiç bir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Onların yardıma değil sevgiye ihtiyaçları olduğunu düşünerekten onlara sevgiyle kucak açıp şefkat gösterilmelidir.

Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızda bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli kardeşlerimizin günü kutlu olsun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.