Hava Durumu

Ekonominin Lokomotifi ; Alpaslan Baki Ertekin…

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2021 10:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 10:09

Bazen yazmakta zorlandığım anlar olur… Hani ‘her gün haberler, köşe yazıları yazan adam nasıl zorlanır’ diyebilirsiniz. Bu öyle bir zorlanma değil. ‘Bir şeyi en iyi nasıl anlatırım’ diye yaşanan zorluk…

Alpaslan Baki Ertekin’i anlatmak istiyorum ama ben ona uygun ve tam onu anlatan bir sıfat bulamadım. Türkiye’nin en büyük mobilya üreticisi, Türkiye ekonomisine en büyük katkısı olan, 13 bin kişiyi istihdam eden 2020 yılı içinde Türkiye genelinde 500 büyük firma içerisinde 6 grup şirketi bulunan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin. Pandemiye rağmen holdingin büyümesinde ve istihdam sağlamada ülkedeki diğer firmalara örnek olmuştur… Her geçen yıl cirosunu yükselten Erciyes Anadolu Holding’in 2020 yılı içerisindeki net karı 1 milyar 628 milyon TL’ye yükseldi.
Ertekin, Türkiye’de ekonomik alandaki başarısının yanı sıra sosyal alanlarda da kendisinden söz ettirirken, eğitim alanında da çok önemli projelere imza attı. Alpaslan Baki Ertekin, ne şov yapar ne de orada burada boy gösterir. Ne ödül peşinde koşar, ne de teşekkür kaygısı taşır. Bir telefon kadar yakındır. Ne istediğinin bir önemi yoktur. Sadece “ihtiyacım var” demeniz yeterlidir.
Kayseri ekonomisinin ve sanayisinin bütün sorunlarını bilir, katkı sağlanması için yeni projeler için beyin fırtınası yapar.
Onu en çok çocuklar sever. Çocuk büyük şeyler istemez, gözü de yoktur ama yapılanı da asla unutmaz. Çamurlu yolda giyilen yırtık ayakkabının ızdırabını en iyi Alpaslan Baki Ertekin bilir. Yaşamadan veya görmeden bilemezsin kimsenin neler çektiğini. Onun için ben Alpaslan Baki Ertekin’e bir sıfat bulamadım. Kimi ‘aktivist’, kimi ‘yardım sever’; kimi de benim gibi sadece  ‘Alpaslan Baki Ertekin’ der.
Yani sadece adı bile yetiyor insanlara. Çünkü biliyorlar onun nelere dokunduğunu.  Gariban insanlara yardım etmenin mutluluğu yaşıyor..
Kent deyince ne kadar gelişmiş ve modern geliyor kulağa. İşte o kentin çok bilinmeyenleri var! Onları biliyor Alpaslan Baki Ertekin.
İyi ki varsınız Alpaslan Baki Ertekin, birlikte her şeye el uzatanlara ve dokunanlara…
İyi ki iyi insanlar var…
 


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.