Hava Durumu

 “Ben senin adını aşk koydum”"

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2022 10:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2022 10:00

Evet, bu başlıktaki gibi sevginin gücü parayla ölçülmez… Sevgi denince; mağaza vitrinleri yenileniyor, sokaklar ışıldıyor veya kampanyalar düzenleniyor… Hediyeler seçiliyor, sürprizler hazırlanıyor ve heyecan yükseliyor. 14 Şubat, günümüzde milyonlarca insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak ticari boyutu da çok gelişti. 14 Şubat’ta sevgililere veya eşlere bugünün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verilmeye başlandı. Uluslararası Perakende Federasyonu, geçen yıl Sevgililer Günü harcamalarını 45 milyar dolar olarak öngörmüş, bunun da yaklaşık 5’te birinin internet üzerinden yapılacağını ifade etmişti.

Oysa sevgi Türk halkı için bambaşkadır. Sevginin gücü maddiyatla ölçülemez. Kim ne derse desin ben hala buna inananlardanım. Türkiye’deki iki gencin birbirine sevgisinin Avrupa’nın ABD’nin üstünde durduğu duyguların üstünde olduğuna inanıyorum.

Türk halkı sevgiyi korumak için arkadaşlık kuran gençlerin bu ilişkisini koruyarak Sevgililer Günü’nü ayakta tutar. Sevgiyi tarif etmek zordur. Sevgi hissedilir. Dışardan ithal edilen Sevgililer Günü, Anneler Günü ve Babalar Günü 21’nci yüzyılda ticari yıla dönüşmüştür.

Halbuki sevgi mefhumu ticaretle ölçülmez. O, canlıların yüreğinde hissedilir. Biz bunu bir güne sıkıştırınca bu sevgi değil ticaret olur. Bugün de ticarethane kazanır ve sevgi kaybeder. Halbuki bugünün oluşması canlıların içgüdüsünden gelen bir mefhumdur. Ona kimse mani olamaz.

Düşünelim, Bir kedi yavrusunu almak isterse kedi yüzümüze atlar yavrusunu vermek istemez… İşte bu sevgiden ileri gelir. Bizim bir günde anne, baba ve sevgiye sevgimizi göstermemiz ancak gösterişten ileri gelir. Onu 365 gün hatırlamalıyız..

Sevgi; devamlılık ister kimseyle paylaştırılmaz.

Sevgiyle doğduk, sevgiyle yaşayalım.

Aşk ve sevgi çok azımızın karşılığını verebileceği bir duygu ile ayrıcalıktır.

Hangi sınırlarda yaşanmış olursa olsun, sevgi ve aşkı yaşayıp yaşatanların Sevgililer Günü’nü kutluyor, her günlerin Sevgililer Günü olmasını diliyorum.

Ben senin adını AŞK koydum…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.