Hava Durumu

Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2022 10:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 10:16

107 yıl önce taarruzun değil ölmenin emredildiği yerde biz ecdadımızın torunları olarak 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni yad ediyoruz…

Bugün dünyanın önde gelen ülkelerinin başarılarının ardındaki sır, şahsi çıkarlarından ziyade ülkelerinin çıkarlarını önemsemeleridir. Gıdadan otomotive, teknolojiden ihracata kadar her alanda karşımıza çıkan bu ülkeler, birlik ve beraberlikle başarı merdivenlerini koşar adım çıkmaktadır.

Kişiyi, aileyi ve ülkeyi bitiren ve batıran en önemli unsur,  benliği öne sürmektir. Benlik zehrini soluyan kişi ve kurumların bir adım ileri gittiği ne görülmüş ne duyulmuştur. Bu kural aile içinde geçerlidir. Yalancı bir kaç zafer, kişiyi sonuca götürmez. İlerleyen aşamalarda daha hızlı batmasına sebeb olur...

Ülkemizin, kurum ve kuruluşlarımızın ileri seviyelere ulaşması için bugün yediden yetmişe herkesin benlik ve bencilliği bir kenara bırakması hatta tamamen terk etmesi gerekmektedir. Bir kişinin başarısı sadece kişinin benliğini okşar, gururunu yüceltir. Millet olmak şahsiliği değil geneli düşünmeye gerektirmektedir. Aksi halde millet olmak mümkün değildir.

Millet olarak bu coğrafyada yaşayan, Türkiye topraklarını vatan bilen Türk, Kürt ve Arap, ırkı ne olursa olsun ortak paydamız Türkiye’dir. Nasıl ki Çanakkale de bu vatanın birlik ve beraberliği için can verdiysek yine aynı şuurla birlik ve beraberliğe önem vermeliyiz. Bu kahraman insanların torunları olan bizler yine bir olup diri olacağız, ilerlememizi istemeyenlere karşı birlikte mücadele edeceğiz. Birlik ve beraberlik silahını silahlanan milletler geleceğe umutla bakar, emin adımlarla yürür. Bizim bu silahı çok iyi kullanmamız gerekmektedir.

18 Mart Çanakkale Zaferi; sadece Türk milletinin değil, dünyanın kaderini değiştiren bir büyük destanın adıdır. Azgınlaşmış emperyalizme indirilmiş bir tokattır. İngiliz Bahriye Nazırı Churchill’in “yenilemez armada” olarak ifade ettiği dünyanın en iyi savaş gemilerinin o yüce ruh karşısında çaresiz kalışıdır. Bu, aynı zamanda sömürge ülkelerinin hakları için cesaret abidesidir. Çanakkale Zaferi, Osmanlı’nın son sözü, Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür. Ne kadar gurur duysak azdır. Çünkü hakkımızdır. Ancak “deve kini” taşıyan ve ilk büyük yenilgisini Osmanlı Ordusuna karşı Kutul Amare’de alan İngilizler, Çanakkale’yi geçememeyi, Sevr Anlaşması’nın yırtılıp atıldığı milli mücadeleyi unuttu mu sanıyorsunuz?  Terör örgütlerini finanse edip, Türkiye’nin başına bela edenler kimler, FETÖ’nün  hain darbe girişiminin arkasında hangi ülkeler var veya Türkiye’ye uygulanan finansal saldırılar hangi merkezden yönetiliyor?” saymakla bitmez.

Yani, Türk milletinin emperyalist emellere karşı cephelerde verdiği şeref mücadelesinde yenik düşenler için ne Kutul Amere ne Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı bitmiştir. Elbette tarihimizle övünüp gurur duymak hakkımızdır.. Yeter ki biz birlikte olalım...

18 Mart Şehitler Günü’nde bu topraklardan bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.