Hava Durumu

Darphane yeniden 'Reşat altın' basıyor

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, vatandaşların yüksek ilgisi nedeniyle ve piyasadaki sahte basımların önüne geçebilmek amacıyla Reşat altın basımına yeniden başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2022 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2022 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Darphane yeniden 'Reşat altın' basıyor

İSTANBUL(İGFA) - Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Reşat altının 1909-1918 yıllarında Osmanlı Devleti'nin padişahlık makamında bulunan Sultan Reşad'ın tahta çıkışı anısına Darphane tarafından 5 farklı gramaj değerine sahip olarak basıldığını duyurdu.

Vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görmesi nedeniyle sarrafiye piyasasında da yüksek ilgi duyulan Reşat altınların tekrar basılması yönünden gelen talepler doğrultusunda üretim sürecinin başladığını açıkladı.

Açıklamada, Reşat altınların mikro metin ile ilave güvenlik özellikleri kullanılmış ve piyasaya sunulduğu kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.