Hava Durumu

TÜRSAB ve HBB'den turizm işbirliği

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı EXPO alanındaki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2022 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2022 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
TÜRSAB ve HBB'den turizm işbirliği

HATAY İGFA- TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Ali Bilir’in başkanlığındaki heyette Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, Kültür Turizmi İhtisas Yönetim Kurulu Üyeleri, turizm acenta sahipleri, akademisyenler ve gazeteciler yer aldı. Görüşmede, Hatay’ın turizmine yeni bir soluk katmak istediklerini belirten TÜRSAB yetkilileri, yenilikçi bir bakış açısıyla “ezberlerin bozulması için” çalışma yaptıklarını belirterek, EXPO alanlarının yeni bir destinasyon merkezi olduğunu ifade etti.

TÜRSAB’DAN EXPO’DA ‘GASTRONOMİ GÜNLERİ’

Turistlerin Hatay’ın yöresel yemeklerini yaparak yerel lezzetleri öğrenecekleri ‘gastronomi günleri’ planladıklarını söyleyen Ömer Kartın, Başkan Savaş’tan EXPO Gastronomi Akademisi’ndeki mutfakların bu organizasyon için kullanımını talep etti. Bunun üzerine Başkan Savaş, TURSAB’ın mutfakları kullanmalarından memnuniyet duyacaklarını belirterek, şehrin turizminin gelişmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

SAVAŞ: TEK İSTEĞİMİZ HATAY HALKININ KAZANMASI

Hatay’da yapılacak olan turizm projelerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Savaş, Suriye ile ilgili gelişmeler ve pandemi sebebiyle Hatay’ın turizminin çok ağır hasar aldığını vurguladı.
Savaş, “Ağlayıp sızlayıp kaderimizle baş başa kalmıyoruz. Normalde diğer şehirlerde EXPO alanları bir süre açık kalıyor sonra ortadan kalkıyor. Biz alanlarımızı Hatay halkına ve turizmine uzun yıllar hizmet edecek şekilde tasarladık. Hem arkeoparkımız hem de endemik bitkilerimizin bulunduğu benzersiz bir bitki müzemiz var. EXPO, turistlerin uzun saatler geçireceği alanlar oldu. Bizim ticari bir beklentimiz yok, yeter ki Hatay halkı kazansın, tek isteğimiz Hatay halkının kazanması, esnafımızın kazanması” dedi.

SAVAŞ: GENÇLERİN EXPO’YA ÇOK İHTİYACI VAR

EXPO açıldığından beri otellerin dolu olduğunu söyleyen Savaş, esnafın cirosunun 4’e katlandığını ve 561 bin 500 kişinin EXPO’yu ziyaret ettiğini bildirdi. Savaş, “Günde ortalama 10-15 bin kişi EXPO alanlarına geliyor. Gençlerin burada yaptığımız etkinliklere çok ihtiyacı vardı. Gelen sanatçılar da, ‘Harbiye Açık Hava’da böyle sahne yok’ diyor. Onlar da çok keyif alıyor” diye konuştu.

BİLİR: EXPO ÜLKEMİZ VE HATAY İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ

Hatay’ın turizmini geliştirmek amacıyla çalışma yaptıklarını söyleyen TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir de, “TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı olarak agro-turizm çalışmaları için Hatay’a geldik. Hatay EXPO fuar alanını gezdik. Ülkemiz için, Hatay için çok önemli bir çalışma olmuş. Hatay’a gelmek için birçok sebep vardı, EXPO da Hatay’a gelmek için başka bir sebep oldu. Ülke turizmine katkısı olduğu gibi bölge turizmine de çok önemli katkısı olacak. Dünyada birçok EXPO fuarı oldu ama birçoğunun sürdürülebilir olmadığını gördük. Hatay’daki çalışmalar sürdürülebilir olacağını gösteriyor. Bu anlamda emeği geçen herkesi kutluyorum. Biz de TÜRSAB olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

TURİSTLER HATAY’DA DAHA UZUN SÜRE KALACAK

TÜRSAB yetkililerinin HBB TV’ye verdikleri bilgilere göre; Birlik, EXPO Hatay alanlarının turizmde yeni destinasyon merkezi olması, Samandağ ve Yayladağı gibi ilçelerdeki çiftliklerin tur programlarına eklenmesi ve özellikle gastronomi alanında daha kapsamlı turların yapılması için çalışmalar başlattı. Buna göre, TÜRSAB ve HBB’nin ortaklığıyla yapılacak projeler, kırsal kesimin kalkınmasına, üretimi artmasına ve kadın kooperatiflerinin canlanmasına vesile olacak. Ayrıca, Agro-turizm (tarım turizmi) projesi ile de tüm ilçelerin sahip olduğu tarımsal değerler ön plana
çıkarılarak ekolojik dengeyi bozmadan mevsimsel ürünler tanıtılacak, pazarlama ve hasat aşaması ile birlikte yeni bir turizm trendi oluşturulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.