Hava Durumu

'Orta Asya'ya uzanan Yağcıbedir Halıları, kültür hazinesidir'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 3 bin yıllık geçmişe sahip Yağcıbedir El Dokuması Halı ve Yöresel El Sanatları sergisini ziyaret ederek, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’tan, halılar hakkında bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
'Orta Asya'ya uzanan Yağcıbedir Halıları, kültür hazinesidir'

BURSA (İGFA)- Tayyare Kültür Merkezi’nde açılan sergiyi ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından karşılandı.

Sergide yer alan el dokuması Yağcıbedir halıları hakkında Başkan Dündar’a bilgi veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yüzde 100 koyun yününden dokunan, boyası ağaç ve bitki köklerinden yapılan ve geçmişi Orta Asya’ya uzanan Yağcıbedir halılarının, yaşayan bir tarih ve kültür hazinesi olduğunu söyledi. Bu kültüre sahip çıkıp yaşatmak için pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Yavaş, “Bu kültürü yaşatmak için Yağcıbedir Halı Festivali’nin bu yıl 22’incisini düzenliyoruz. Halımızı, farklı platformlarda gündemde tutmaya gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Mustafa Dündar, “El dokuması halılar, kişilerin sadece tezgahın başına geçip iplikleri dokuyarak elde ettiği bir ürün değil, onu dokuyanın kendi duygularını, kendi kültürünü yansıttığı bir sanat eseri olduğunu söyleyebiliriz. Sındırgı Yağcıbedir halıları da geçmişi Orta Asya’ya uzanan, dokuyanın kendi duygularını nakşettiği desenleri, her birinin kendine has hikayeleri ile çok özel bir halı" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.