Hava Durumu

Niğde'de Mesleki Eğitim Fuarı açıldı

Niğde Hüdavent Hatun Salonu'nda 17-18 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek olan Mesleki Eğitim Fuarı açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Niğde'de Mesleki Eğitim Fuarı açıldı

Murat Karakaya /NİĞDE İGFA- Mesleki eğitimin öneminin anlatılmasının amaçlandığı fuara; Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan fuar çeşitli liselerce hazırlanan gösterilerle devam etti. 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi'nce hazırlanan jimlastik ve seymen gösterisi, Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce hazırlanan halk oyunları ve 75. Yıl Mehmet Göker Anadolu Tekstil Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tarihi yöresel defile gösterisinin ardından fuarın açılışı gerçekleşti. Gösteriler sırasında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından canlı müzik dinletisi performansı sergilendi. 

Niğde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran açılış konuşmasında; "Mesleki ve Teknik Eğitime atfedilen değerlerin artırılması, mesleki ve teknik eğitime yönelik olumsuz toplumsal algıyı değiştirmek, mesleki ve teknik eğitime ilgiyi artırmak, ürünlerin sergilenmesi ve paylaşılması yoluyla mesleki ve teknik eğitimin güçlenmesi amacıyla okullarımız atölyelerinde üretilen ürünlerin gösterildiği fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. 

Kurdele kesimiyle açılan fuarda, Niğde'de bulunan meslek liselerinin atölyelerinde hazırlanan ürünlerin yer aldığı stantlar görücüye çıktı. Güzel Sanatlar Lisesi ile meslek lisesi öğrencilerinin ürün ve mesleki becerilerinin sergilendiği fuar vatandaşlar tarafından da ilgiyle takip edildi.  Niğde Merkez Hüdavent Hatun Salonunda açılan fuar 17-18 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.