Hava Durumu

Muğla'da yangının bittiği müjdeyi ilk duyuran gazeteci oldu

Muğla Marmaris Hisarönü Bördübed mevkiinde 21 Haziran’da başlayıp 24 Haziran’da kontrol altına alınan ve söndürülen orman yangınının bittiği haberini ilk duyuran Ajans CANKA, Türkiye’den sonra Avrupa basınında da gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2022 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Muğla'da yangının bittiği müjdeyi ilk duyuran gazeteci oldu

MUĞLA (İGFA) - 24 Haziran’da saatler 16.30’u gösterirken; AjansCANKA Yetkilisi Ata Sevgi’nin Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü Değirmanyanı Orman İşletme Deposu ve Hizmet Binası önünde sosyal medyadan görüntülü verdiği bilgi,  hemen sonrasında aynı yerde  basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da doğrulandı.

İlgili haber İGFA kanalıyla Türkiye genelinde yayınlanırken, İngiltere’nin Londra kenti merkezli yayınlanan Avrupa Gazetesi aracılığıyla da Avrupa’da gündem oldu.

Gazeteci Ata Sevgi yangın sonrası verdiği bilgide;” Yangının en son devam ettiği Yeşilbelde Köyü mahallesi ve çevresinde yaptığımız keşif sonrası, söndürme ve soğutma çalışmalarına başlandığını gözledik ve sayın Cumhurbaşkanının geleceğini bilmemize rağmen,  kamuoyuna ilk müjdeyi biz vermek istedik ve müjdeli haberi duyurduk.” dedi.

Saatler 17.00 sıralarını gösterirken alana gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yangının başladığı andan itibaren verilen mücadeleye dikkat çekerek; toplamda 4 Bin hektar alanın yangından etkilendiğini, yangının 4. Gününde kontrol altına alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca; “Ama biz durmayacağız, bu yanan alanlara hemen fidan dikimini yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.