Hava Durumu

Manisalı genç İHA'cılar destek turunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Ventus İHA Takımı öğrencilerini ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Manisalı genç İHA'cılar destek turunda

MANİSA (İGFA) - Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Ventus İHA Takımı üyeleri Nisa Aplak, Betül Alkış, Cansu Dönmüş ve Eylül Bayraktar, Fizik Öğretmenleri Leyla Sılay Altaylı ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Daire Başkanı Gürhan İnal ile bir araya gelen öğrenciler, anız ve orman yangınları ile dar sokaklardaki ev yangınlarına İHA’larla müdahalenin güvenli ve uygun olduğunu düşünerek hazırladıkları projeyi anlattı.

Yangın söndürme işlemlerinde İHA’ların kullanılmasının güvenli ve uygun olduğunu düşünen ve TEKNOFEST Liselerarası Sabit Kanat İHA kategorisine 1.3 kiloluk 14,5 santimetre çapındaki bir yangın topunu yangının olduğu yerin koordinatına bırakabilen ve 6 metreküplük bir yangını söndürebilen bir İHA ile katılmak için proje hazırlayan öğrenciler, projeleri hakkında bilgi verdi ve ortak tatbikat yapılması için destek istedi.

Ziyaretleri dolayısıyla öğrencilere teşekkür eden ve projeleri nedeniyle tebriklerini ileten İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, imkanlar ölçüsünde destek vermekten mutlu olacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.