Hava Durumu

Manisa'nın Kırgızistanlı kardeşleri MASKİ tecrübesiyle tesis planlıyor

MASKİ'nin Manisa merkezde işlettiği atıksu arıtma tesisini ziyaret eden Kırgızistan’ın Oş (OSH) şehri Belediye Başkanı Almaz Mambetov, MASKİ'nin tecrübesiyle Oş'ta Atıksu Arıtma Tesisi inşaa etmek istediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2022 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2022 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Manisa'nın Kırgızistanlı kardeşleri MASKİ tecrübesiyle tesis planlıyor

MANİSA (İGFA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Kırgızistan’ın Oş şehri Belediye Başkanı Almaz Mambetov’u, Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde ağırladı.

Çevik, kurumda görev yapan mühendisler ile birlikte Mambetov ve beraberindeki heyete bölüm bölüm atıksu arıtma tesisini gezdirdi.

Tesisteki atıksu giriş ünitesinden, havalandırma havuzlarından Sürekli Atıksu İzleme Sistemine (SAİS) kadar konuklara arıtım süreci anlatıldı. Konuklara ayrıca çıkış suyundan numune alınarak giriş ve çıkış suyu arasındaki fark da gösterildi.

Program kapsamında ayrıca, laboratuvarda yapılan çalışmalar ve SCADA sistemi üzerinden yapılan iş takibi de anlatıldı.

Ziyaretin son bölümünde Belediye Başkanı Almaz Mambetov ve ekibine yapılan sunum üzerinden atıksu arıtma tesisleri ile ilgili detaylı bilgi verildi. Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik de sunumun ardından MASKİ’nin yatırımları ile ilgili kitapçıklarını hediye etti. Mambetov, kitapları Kırgızistan’da yetkili personele detaylı bir şekilde inceleteceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.