Hava Durumu

Manisa'da üzüm sepetleri üreticilere ulaştırılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin üzüm üreticilerine yönelik 100 bin adet sepet desteği, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki üreticilere 15 bin adet sepetin dağıtılmasıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Manisa'da üzüm sepetleri üreticilere ulaştırılıyor

MANİSA (İGFA) - Manisa'da Yunusemre ve Şehzadeler ilçesindeki üzüm üreticilerine 15 bin adet üzüm sepeti dağıtımı için tören düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiyesi’nde gerçekleşen törende konuşan Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, üreticiye yönelik sağladıkları destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekiplerine teşekkür etti.

100 BİN SEPET DAĞITILACAK

Tarımsal sulama gölet ve tesislerinden hayvan içme suyu göletlerine, damızlık koç ve teke dağıtımından, gübre, meyve fidanı, tohum, sepet ve kasa desteğine, kooperatiflere sondaj ve sulama borusu temininden zararlılarla biyolojik ve biyoteknik mücadeleye, seracılıktan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemine kadar onlarca projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 17 ilçede üzüm üreticilerine 3 milyon 200 bin lira bedelle aldıkları 100 bin adet sepet dağıtacaklarını söyledi.

Büyükşehir olarak alın teridöken üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Ergün, bu yıl, Büyükşehir bütçesinden tam 70 milyon lira gibi bir bedeli tarım ve hayvancılığa yönelik projeleri için ayırdıklarını söyledi. Köprübaşı, Kula ve Yunusemre ilçelerimizdeki çilek üreticilerimize don ve kırağı zararının önlenmesi amacı ile agril örtü desteğinde bulunduklarını anlatan Ergün, "Fırtınadan serası zarar gören üreticilerimize, sera naylonu desteği sağladık. Yine yüzde 75 hibe desteği ile 3 milyon 122 bin lira değerindeki tam 291 ton gübreyi çiftçilerimize geçtiğimiz ay teslim ettik. Bu projemizden tam 4.213 üreticimiz faydalandı. Güle güle kullansınlar” diye konuştu.

Ergün, sepet dağıtımlarının ay sonuna kadar tüm ilçelerimizdeki üreticilere ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.