Hava Durumu

Manisa'da itfaiyeciler birer 'hafif arama kurtarmacı' oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın, olası felaketlere müdahale edebilmek amacıyla oluşturduğu 50 kişilik arama kurtarma ekibi 8 günlük eğitim sonrasında sınavı başarı ile tamamlayan tüm personel 'hafif arama kurtarmacı' olmaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Manisa'da itfaiyeciler birer 'hafif arama kurtarmacı' oldu

MANİSA (İGFA)  - Manisalıların mal ve can güvenliği için 7/24 görev başında olan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ulusal ve uluslararası oluşabilecek felaketlere müdahale edebilmek amacıyla bünyesindeki itfaiyecilerden oluşturduğu 50 kişilik arama kurtarma ekibine eğitim faaliyetleri düzenliyor.

İnsarag standartlarında yapılan eğitim, Manisa AFAD eğitmenlerinden Murat Senger eğitmenliğinde gerçekleştirildi.

8 gün süren eğitimin ardından hem yazılı hem de uygulamalı sınavı, arama kurtarma eğitimine katılan tüm personeller başarı ile tamamladı.

İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 50 kişilik ekibin başarı ile geçtikleri eğitimin ardından insarag standartlarına göre hafif arama kurtarmacı olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, "Önümüzdeki haftalarda eğitimlerimiz devam edecek. Gerçekleştirilecek ikinci aşama eğitimlerin ardından ekibimiz orta düzey arama kurtarma personeli olmaya hak kazanacaklar. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak Manisa AFAD'a ve AFAD İl Müdürü Güray Karakaya'ya teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.