Hava Durumu

Kocaeli Kent Konseyi’nden bir ilk; Projeler sizden, Destek YEDEP’ten

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Kocaeli Kent Konseyi’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hazırladığı Yerel Destek Programının tanıtımı Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kocaeli Kent Konseyi’nden bir ilk; Projeler sizden, Destek YEDEP’ten

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Kocaeli Kent Konseyi’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hazırladığı Yerel Destek Programının tanıtımı Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Programda konuşan Başkan Büyükakın, “50 projeye 2 milyon TL destek verecektik. Bunu 100 projeye 5 milyon TL’ye çıkarıyoruz. Amacımız Kocaelilik bilinci oluşturmaktır” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hazırlanan Yerel Destek Programı, Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen programla kamuoyuna tanıtıldı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, STK Temsilcileri, Dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Yerel Destek Programının Türkiye’ye model olacak bir proje olduğunu belirten Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, “Türkiye’de ilk olacak bir program için buradayız. 1 yıl önce Kent Konseyinde görev yapmaya başladım. Sivil Toplum Kuruluşlarının demokrasinin önemli bir parçası olduğunu daha iyi anladım. 1 yılda önemli etkinliklere imza attık. Balıkesir’de Kent Konseyi Başkanlarının katıldığı önemli bir sempozyuma katıldık. Başkanımız Tahir Büyükakın, konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Bugün Türkiye’ye model olacak bir projeyi tanıtmak için bir aradayız. Yerel Destek Programımızın amacı Sivil Toplum Kuruluşlarının toplum yararına yaptığı faaliyetleri teşvik etmek ve yenilikçi projeleri desteklemektir. Kocaeli’nde 3 bin 710 STK’mız var. Bu seneki bütçemiz 2 milyon TL. 50 pojeye destek verilecek. Projede hibe olarak en az 30 bin TL, en fazla 50 bin TL destek verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın her zaman yanımızdadır. Bizi bu proje için cesaretlendirdi. Hepiniz adına kendisine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.