Hava Durumu

Kocaeli İzmit, İklim Değişikliği Uyum Misyonuna seçildi

Kocaeli'de İzmit Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından hayata geçirilen İklim Değişikliğine Uyum Misyonuna tüm Avrupa çapında kabul edilen 118 yerel yönetimden biri olurken Türkiye’den seçilen 3 belediyeden biri olarak büyük bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kocaeli İzmit, İklim Değişikliği Uyum Misyonuna seçildi

KOCAELİ (İGFA) - Avrupa Komisyonu’nun başlatmış olduğu ve Avrupa çapındaki tüm yerel yönetimler ve bölgelerin seçilmek için başvuru gerçekleştirdiği Avrupa Birliği İklim Değişikliğine Uyum Misyonu,  Avrupa Komisyonu’nun seçeceği yerel yönetimlerin 2030 yılına kadar iklim dirençli hale gelebilmesi için AB tarafından desteklenmesi amacıyla oluşturuldu.

İzmit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü AR-GE ve Proje Birimi’nin oluşturduğu başvuru sonucunda, AB Komisyonu tarafından ilan edilen listede İzmit Belediyesi, İklim Değişikliğine Uyum Misyonuna seçilen 118 yerel yönetim arasında AB Bölgesinde yer almamasına rağmen seçilme başarısını gösteren altı yerel yönetimden biri oldu.

İzmit Belediyesi, Avrupa Birliği İklim Değişikliğine Uyum Misyonunun bir parçası olarak 2023 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirilecek olan Misyon Platformundan bu alanda oluşturacağı çalışmalar için ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmetine erişebilecek.

Ufuk Avrupa Programı’nın bu alana tahsis etmiş olduğu 370 milyon dolarlık bütçe kapsamında yayınlanan çağrılar için oluşturulacak iklim değişikliğine uyum projelerine uygulama bölgesi olarak katılarak, araştırma ve geliştirme finansmanı erişim fırsatlarına ulaşabilmesi için desteklenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.