Hava Durumu

KKTC’den muhtarlar Antalya’da

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Alkan Altun, KKTC Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden muhtarları makamında kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
KKTC’den muhtarlar Antalya’da

ANTALYA (İGFA) - Türkiye’nin soydaşlarının her zaman ve her şartta olduğunu söyleyen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Soydaşlarımızın her zaman yanındayız. Güçlü Türkiye, güçlü KKTC’nin teminatıdır” dedi.

Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Alkan Altun, KKTC Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti muhtarları, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Döşemealtı Bahçeyaka Mahalle Muhtarı Alkan Altun’a KKTC Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı ve İncirli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yeşilleme, Paşaköy Mahalle Muhtarı Ali Göktürk, Baykal Mahallesi Muhtarı Özger Ersen, Anadolu Mahallesi Muhtarı Ali Buruk, Mallıdağ Mahallesi Muhtarı Ahmet Basri, Serdarlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Serdar, Dörtyol Mahallesi Muhtarı Salih Erel, Tirmen Mahallesi Muhtarı İbrahim Yıldırım, Ulukışla Mahallesi Muhtarı Aynur İş, Pertev Paşa Mahallesi Muhtarı Zühal Altınışık, Mutluyaka Mahallesi Muhtarı Buran Dirensoy, Görenç Mahallesi Muhtarı Nevzat Akçagil, Canbulat Mahallesi Muhtarı Metin Delideniz, Mormenekşe Mahallesi Muhtarı Saim Aytürk, Yamaçköy Mahallesi Muhtarı İsmail Türk, Gazimağusa Mahallesi Muhtarı Hakan Bayraktar, Akdoğan Mahallesi Muhtarı İsmail Kozanoğlu, Yıldırım Mahallesi Muhtarı Osman Birşen, Kurudere Mahallesi Muhtarı Bülent Şengül ve Çanakkale Mahallesi Muhtarı Abbas Mendeli eşlik etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti muhtarlarını ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Bugün KKTC’den gelen ve soydaşlarımızın seçmiş olduğu muhtarlarımızla birlikteyiz. Muhtarlarımızı dünya şehri Antalya’mızda ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum.” şeklinde konuştu.

Muhtarların seçilerek göreve geldiğini ve bu durumunda büyük bir sorumluluk gerektirdiğine değinen Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın seçimiyle bu güzel göreve geliyorsunuz. Bu büyük bir şeref ve onurdur. Tabii bu onurlu ve şerefli görevin sorumlulukları var. Omuzlarınızda ciddi bir yük var. Toplumun her türlü derdiyle ilgilenen kişilersiniz. Devlet ile vatandaşlar arasında bir köprüsünüz. Ben inanıyorum ve biliyorum ki tüm muhtarlarım bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket ediyor.”

KKTC Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı ve İncirli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yeşilleme misafirperverliğinden dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür ederek; “20 yıllık muhtarım, 11 yıldır da dernek başkanıyım Anavatan bizler için çok kıymetli. Desteklerinizden ve misafirperverliğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

KKTC’nin Türkiye için önemine değinen Vali Yazıcı; “Biz Kıbrıs’la iç içeyiz. Sizler bizim her şeyimizsiniz. Gönül birlikteliğimiz aşikâr. Biz KKTC’yi kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Her zaman ve daima bir ve beraberiz” diye konuştu.

Güçlü bir Türkiye’nin güçlü ve başı dik bir KKTC’nin de teminatı olacağını vurgulayan Vali Yazıcı; “Allah’ın izniyle her türlü zorluğa, her türlü güçlüğe rağmen yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Daha birkaç yüzyıl önce bizler dünyaya hükmediyorduk. Sonra Osmanlı zayıfladı ve parçalandı. Her şey bitti denildi ama bitmedi. Bizim tarihimiz destanlarla doludur. Hepimizin bildiği gibi bundan yaklaşık yüzyıl önce birçok imkânsızlığa rağmen Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önder çıkıp kahraman ordumuzla birlikte destan yazdı. Atatürk’ün önderliğinde yeniden küllerimizden doğduk. Silah alacak paramız yokken bütün dünyaya vatanımıza, bayrağımıza ve özgürlüğümüze zincir vurulamayacağını gösterdik. Biz Türkler vatan dediğimiz toprağı kanımızın son damlasına kadar savunuruz. Günümüzde de yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda çok büyük yol kat ettiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Türklerin güçlü olduğu dönemde dünyada adalet vardı. Osmanlı’nın hüküm sürdüğü yerlere gittiğimizde herkes bizlerden övgü dolu sözlerle bahsediyor. Bizler insanları dinine, diline ve ırkına göre ayırmıyoruz. Biz dünyaya adaletli davranıyoruz. Yaradan’dan ötürü yaratılanı seviyoruz. Dolayısıyla güçlü bir Türkiye’nin önce bize, sonra da bütün dünyaya faydası olacağını değerlendiriyorum. İnşallah hep birlikte birliğimizi pekiştirerek daha güzel yarınlara ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı heyete teşekkür eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarılar dileyerek soydaşlarımızı Antalya’da her zaman ağırlamak istediğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.