Hava Durumu

Jeopark Belediyeler Birliği festivalde yer aldı

Türkiye’nin ilk jeoloji festivali İzmir’de düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Jeopark Belediyeler Birliği’nin de sponsor olduğu festivalde, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın da standı yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Jeopark Belediyeler Birliği festivalde yer aldı

MANİSA İGFA- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle 27-28-29 Mayıs tarihlerinde Kültürpark’ta jeoloji festivali başladı. Festivalin ilk gününde açılış konuşmaları yapıldı ve sergi açılışları gerçekleştirildi.

Sergide Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın da standı yer aldı. Stantta taşlaşmış ayak izi ve turizm açısından önemli bir yere sahip olan Kula başta olmak üzere Manisa’nın turizm açısından önemli noktalarının fotoğrafları yer aldı.

Sergi ilgiyle gezilerek, incelendi. 3 gün sürecek olan festival kapsamında deprem başta olmak üzere, doğa kaynaklı afetler nedeniyle can ve mal kayıplarının insanların kaderi olmadığını, coğrafyanın zenginlikleriyle jeolojik miras envanteri niteliği taşıdığına vurgu yapılacak. 3 günlük program kapsamında fotoğraflar, karikatürler, fosiller, mineraller, görsel sunumlar ve tematik söyleşiler aracılığıyla festivale katılanlara yönelik bilgilendirmede bulunulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.