Hava Durumu

İzmir Kent Konseyleri Karabağlar'da buluştu

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Karabağlar Kent Konseyi'nin daveti doğrultusunda Karabağlar'da toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İzmir Kent Konseyleri Karabağlar'da buluştu

İZMİR (İGFA) - İzmir Kent Konseyleri Birliği Karabağlar'da buluştu.

Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü İbrahim İncesu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Kent Konseyleri başkan ve genel sekreterleri, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kent Konseyleri Birliği'ni Karabağlar'da ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye'de Kent Konseyleri'nin görev tanımlarınının yetersiz olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Gerekli yasal düzenlemelerle, özerk bir yapı içinde kendi kararlarını alabilmeleri, bütçelerini oluşturabilmelerinin olanakları yaratılmalıdır. Belediyelerin gölgesinde işlevlerini yürütmelerinin doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

Karabağlar'da, İzmir'in geleceğini ilgilendiren bazı konularla ilgili mücadele yürüttüklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, yerel yönetim olarak takipçi ve ısrarcı olmaya devam edeceklerini ancak İzmir kamuoyunun da bu konuya sahip çıkması çok önemli olduğunu söyledi.  Aynı şekilde 2012 yılında riskli alan edilen ve Karabağlar'daki 17 mahalleyi ilgilendiren 540 hektarla ilgili 10 yıldır herhangi bir adım atılmadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Kentsel dönüşüm uygulamaları yerel yönetimler dışlanarak yapılamaz. Çünkü uygulama şansı yok. Yapamayınca da, yerel yönetimi engellemekle suçluyorlar. O bölgelerde yaşayanların hak ve hukukunu koruyan projelerin geliştirilmesinden yanayız. Bu bakış açısı doğrultusunda gerekli hukuksal mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, kent gündemindeki bir diğer konu olan Poligon'la ilgili de, askeriyenin burayı boşaltması durumunda 200 hektarlık bölgenin yeşil alan olarak halkın kullanımına sunulmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.