Hava Durumu

İzmir'de Okul-Sanayi işbirliği projesi

Konak Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile De Tasarım A.Ş. arasında nitelikli eleman gücünü yetiştirmek üzere okul-sanayi işbirliği İstanbul Modeli protokolüne imza atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İzmir'de Okul-Sanayi işbirliği projesi

İZMİR İGFA-  Grafik-Moda Tasarım alanında eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerin güçlendirilmesi, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmek üzere okul-sanayi işbirliği İstanbul Modeli protokolüne imza atıldı. Bu protokolün ilk adımı olarak De Tasarım A.Ş'ye yapılan gezide öğrenciler, sektör yetkilileri ile buluştu.

Meslek lisesi öğrencileri üretimi, tekstil sektörünü ve profesyonel iş hayatını yakından gözlemleyerek, çalışma koşullarını yerinde görme fırsatı yakaladı.

Üretimin ilk aşamasından son aşamasına kadar fabrikayı gezen öğrencilere, hem moda tasarımı öğrencilerine hem de grafik tasarım öğrencilerine seminer verildi. De Tasarım A.Ş. Baskı Müdürü Şenol Akyol, "Öğrenciler serigrafi baskı, empirme baskı, heart transfer baskı, film ile kalıp pozlama aşaması ve baskı kalıbı hazırlama deneyimini büyük bir heyecanla uyguladılar. Grafik tasarım alanında gördükleri teorik eğitimi De Tasarım tekstil firmamızın Baskı bölümünde uygulama fırsatı buldular." dedi.

De Tasarım A.Ş. İnsan Kaynakları Yöneticisi Gamze Özbursalı, güzel bir projeye imza attıklarını belirtirken, "Okul-İşbirliği projesinin ilk adımı tamamlandı. Program kapsamında 10, 11 ve 12. Sınıfı başarı ile tamamlamış öğrencilerin, mesleki beceri ve ilgisi göz önüne alınarak, atölye çalışmalarına dahil edilecek. Öğrencilerin buradaki başarısının ardından istihdam çerçevesinde değerlendirilecek. Okul ile işbirliği halinde, 'De Tasarım Anonim Şirketi Eğitim Atölyesi' kurularak, istihdam odaklı çalışmalar devam edilecek" şeklinde ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.