Hava Durumu

İzmir Çiğli Belediyesi'nin istihdama desteği sürüyor

Çiğli Belediyesi, iş arayan vatandaşların kariyer planlama süreçlerini doğru yönetmesine destek olmak amacıyla “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konulu kariyer planlama semineri düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İzmir Çiğli Belediyesi'nin istihdama desteği sürüyor

İZMİR İGFA- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde istihdama yerel anlamda katkı sağlamak adına hizmet ve projeler üreten Çiğli Belediyesi, bu anlamda önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen seminerde İnsan Kaynakları Eğitmeni Yiğit Güven, katılımcılara özgeçmiş nedir, özgeçmiş hazırlık evreleri, kendini tanıtmak ve kariyer planlaması, beden dili ve kendini ifade etme, CV’de zayıf yönleri kuvvetlendirme, etkili CV yazımı için püf noktalar, mülakata giriş ve Roll Play örnek çalışması konularında eğitim verdi. Talep olması durumunda seminerlerin bundan sonraki süreçte de devam edeceği belirtildi.

Daha fazla vatandaşı istihdam zincirine dahil etmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Özellikle Pandemi dönemiyle birlikte yükselen ekonomik darboğaz aile bütçelerini olumsuz etkiledi. Çiğlili hemşehrilerimizin bu süreci en az hasarla atlatması için projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, dijital mecrada kurduğumuz İŞ’TE ÇİĞLİ kariyer platformuyla iş arayan vatandaşlarımız ile işverenleri bir araya getiriyoruz. Son bir yıl içerisinde 2 bin 100 kişiyi özel sektörde istihdam zincirine dahil ettik. Ayrıca liseden ve üniversiteden yeni mezun olmuş gençlerimiz başta olmak üzere kariyer planlama desteği almak isteyen vatandaşlarımıza da ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Amacımız, Çiğlimizin potansiyelini doğru yönlendirerek hem işsizliği azaltmak hem de üretimi güçlendirmek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.