Hava Durumu

İzmir Bergama'ya İZKA'dan plan desteği

İzmir'de Bergama çok katmanlı yönetim planına İZKA’dan destek aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2022 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İzmir Bergama'ya İZKA'dan plan desteği

İZMİR (İGFA) - UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın 2022-2027 Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Yönetim Planı, İzmir Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde hazırlanacak.

Bergama’nın önümüzdeki yüzyılını hazırlarken doğru strateji ve planlama ile tüm kaynakların etkin kullanılmasına dikkat edildiğini belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Hazırladığımız proje önerimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı” dedi.

2022-2027 Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Yönetim Planı’nı içeren projenin, İzmir ili sınırları içerisinde desteklenmeye layık görülen 13 projeden birisi olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “UNESCO Bergama Alan Başkanlığı’mız kadim şehrimiz için önemli projeler yapmakta ve yürütmektedir. İZKA’dan aldığımız destek de bu yönde olan projelerdendir. Bu projemiz, aynı zamanda belediyemizin direkt yürütücüsü olarak İzmir Kalkınma Ajansı’ndan kazanmış olduğu ilk proje desteği olma özelliği taşıyor” dedi.

Başkan Koştu, hazırlanacak Yönetim Planı kapsamında elde edilecek olan çok yıllı eylem planının tüm paydaşların katkı ve katılımına açık bir çerçeve sunacağını kaydetti.

Yönetim Planı hazırlık sürecinde katılımcı bir çerçeve ile hareket edileceğine işaret eden Başkan Koştu, “Paydaşların Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı'nın yönetim sürecine katılımlarının sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Birlikte karar alma, uygulama süreçlerini izleme, ortak projeler gerçekleştirme konularında paydaşlarımızın kapasitesini olumlu yönde geliştirmiş olacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.