Hava Durumu

İYİ Parti Kayseri'den 'suya yüzde 600 zam' iddiası

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, KASKİ Genel Kurulu'nda söz alarak 2 yıl içinde su faturalarına yapılan zamları gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2021 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İYİ Parti Kayseri'den 'suya yüzde 600 zam' iddiası

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin İYİ Partili meclis üyesi Erhan Özhan, KASKİ Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada 2019-2021 yılları arasında Bünyan'ın Akmescit, Güllüce, Süksün, Elbaşı, Büyük Tuzhisar, Karakaya ve Koyunabdal beldeleri dâhil olmak üzere 45 eski beldeye yüzde 600, Bünyan, Develi, Sarıoğlan, Yahyalı, Akkışla, Yeşilhisar, Özvatan, Felahiye, Pınarbaşı, Sarız ve Tomarza ilçelerinde yüzde 100 ve İncesu ile Hacılar ilçelerine ise yüzde 300 su zammı uygulandığını öne sürdü.

Erhan Özhan, KASKİ Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "Bu beldelerimizin köy hükmünde kalan yerlerde ne artıları varda, ya da bu beldelerde oturan vatandaşlarımızın hangi kazanç kapısı var ki, hangi özelliği var ki diğer yerlerden ayrılarak buralara yüzde 600 zam getiriliyor? Diğer yerler ise D sınıfında kalıyor. Bura da yapılması gereken açık ve net. Belde hükmünde olan yerlerin yeniden D sınıfı kategorisine geçirilerek köylerimizle birlikte aynı su ücretini ödenmesi sağlanmalı, bu da yaklaşık P’lik bir indirime tekabül ediyor" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.