Hava Durumu

Gaziantep'te vektörel mücadele sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), yıl içerisinde düzenli aralıklarla sivrisinek ve haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına kış mevsiminde de devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Gaziantep'te vektörel mücadele sürüyor

GAZİANTEP (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı 90 personel, 25 araç ile tüm ilçelerde özellikle sivrisinek ve haşere oluşumunu engellemek için ilaçlama yapıyor.

Bu kapsamda kışlak mücadelesinde sivrisinek larvalarının barındıkları ve üreme kaynakları; bina bodrumları, rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve kalorifer kazan dairelerinde yapılan ilaç uygulamalarıyla temizleniyor.

“YAZ AYLARINDAKİ POPÜLASYONU BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALTACAĞIZ”

GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, sivrisinek ve haşere mücadelesinin kesintisiz devam ettiğini kaydederek, "Merkezi sistem ile ısıtılan binalarda kalorifer daireleri, bina bodrumları, kapalı otoparklar kontrol edilecek ve kanalizasyon sistemlerinde, rögarlar ve yağmur suyu kanallarında, mazgallarda kanal sisleme (sıcak sisleme) yöntemiyle uygulamalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.