Hava Durumu

Edirne'deki lezzetli festivalde bandolar korteji

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 2022 Edirne Yılı’nda “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla gerçekleştirilen 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2022 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2022 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Edirne'deki lezzetli festivalde bandolar korteji

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası (EDİRNE İGFA) - Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, belediye önünde toplanan kortejin Atatürk Anıtı’na kadar yürümesiyle başladı.

Kortej burada Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Karma bando tarafından İstiklal Marş çalındı.  Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından törenler Saraçlar Caddesi’nde devam etti.

Saraçlar Caddesi’ndeki tören Edirne Belediye Bandosu’nun sözü ve bestesi Beyazıt Sansı'ya ait olan Tava Ciğer Marşı’nı çalmasıyla başladı.  

10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, festivalde toplam 7 ülkeden gelen 14 bandonun yer aldığını söyledi.

Edirne Tava Ciğeri’nin bir marka değer olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Bu yıl Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın destanını yazan tüm şehitlerimizin sayesinde özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurtuluşu’nun 100. yılı. Yüz yıllar önemlidir. 100 yıl bir asrı, bir dönüşümü, değişimi ifade eder. Bu cennet vatanda özgürce yaşıyorsak, özgürce festivallerimizi kutluyorsak, ezanların hiç susmadan okunmasını sağlıyorsak, bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizin sayesinde. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükran yad ediyoruz” dedi.

Törende aynı zamanda gazileri de anan Gürkan, İstanbul ve Antalya’dan sonra 5,5 milyon turistle en çok turist alan 3. ili olan Edirne’nin gelecek hedeflerinin de sağlam adımlarla gerçekleşeceğini gösterdiğini söyledi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise, “3,5 yıldır Edirne Valiliği görevini üstleniyorum. Edirneliler çalışmayı seviyorlar ama aynı zamanda eğlenmeyi de seviyorlar. Edirneliler hayatı seviyorlar, yaşamayı seviyorlar” ifadelerine yer vererek, Edirne’nin kültür turizminin başkenti olduğunu söyledi.  

Festivale, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, İzmir Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, İzmit Belediye Bandosu Ekibi, Bolu Belediye Bandosu Ekibi, Romanya’dan Rodna Bandosu, Bulgaristan’dan Dobriç, Burgas ve Tirgovişte Bando ekipleri, Karadağ’dan Herceg Novi Bandosu, Moldova’dan Zaim Bandosu, Arnavutluk’tan Elbasan Bandosu, Macaristan’dan Szekesfehervar ve Dunaszekcsö Bandosu ekipleri katıldı.

Festivale katılan tüm bando ekiplerine teşekkür ve katılım belgeleri takdim edilirken, festival Bando ekiplerinin mini tanıtımı ve gösterisi düzenlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.