Hava Durumu

E-Öğrenim ile Türk kültürü Avrupa’ya tanıtılacak

Kocaeli'de İzmit Belediyesi, proje ortağı olduğu ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Erasmus KA 227 ‘Avrupa Folklorik Değerleri Gençlik Çalışmalarını Aydınlatıyor’ projesi kapsamında kuracağı E-Öğrenim Platformunu ile Türk kültürünü daha yakından tanıtacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
E-Öğrenim ile Türk kültürü Avrupa’ya tanıtılacak

KOCAELİ (İGFA) - Uluslararası faaliyetlerine devam eden İzmit Belediyesi, ‘Avrupa Folklorik Değerleri Gençlik Çalışmalarını Aydınlatıyor’ projesi kapsamında Misano Adriatico’da (İtalya) gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Toplantıda proje partnerlerinin E-Öğrenim Platformu için hazırlamış olduğu çalışmalar incelendi ve projenin planlanmış diğer faaliyetleri hakkına fikir alışverişi yapıldı. Toplantıya İzmit Belediyesi’ni temsilen AB Proje Uzmanı Selen Çiçek Uçar ve Burak Ergelen katıldı.

Projeyle Avrupa Folklorunun Gençlik Çalışanları ve genç insanlar için uzaktan eğitim imkanıyla yeni eğitim kaynaklarına dönüştüğü interaktif bir E-Öğrenim Platformu oluşturulacak. İzmit Belediyesi, E-Öğrenim Platformu için Kadın Girişimciler Merkezi’nde gerçekleştirilen deri, keçe ve cam atölyelerine yönelik eğitici videolar hazırladı.

Böylece E-Öğrenim Platformunu kullanacak insanlar Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayacaklar. İzmit Belediyesi, Misano Adriatico Belediyesi (İtalya), WASLA (Almanya) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte projenin ortakları arasında yer alıyor.

Proje koordinatörlüğünü ise Avrasya Gençlik Gelişim Derneği yürütüyor. Proje, TC. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından da kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.