Hava Durumu

Çocuklar Yaşam Bahçesi’nde hem eğlendi hem öğrendi

İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi’nde ağırlanan çocuklar, Yaşam Bahçesini gezerken hem eğlendiler hem de eğitici uygulamalarla öğrendiler.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2022 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Çocuklar Yaşam Bahçesi’nde hem eğlendi hem öğrendi

KOCAELİ (İGFA)- Kenti güzelleştirmek adına çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkileri satın almak yerine kendi seralarında yetiştirerek bütçeye katkı sağlıyor.  Yaşam Bahçesini hayata geçirerek bitkileri çoğaltan İzmit Belediyesi, hediyelik çiçeklerini de kendi üretimi çiçeklerden kullanarak tasarruf hamleleri gerçekleştiriyor. Yaşam Bahçesini tanıtmak ve çocukları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte 20 çocuğa Yaşam Bahçesi’nin tanıtımı yapılarak, menekşe fideleri diktirildi. 

İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi’ne gelen minik ziyaretçiler ve velileri, Yaşam Bahçesi’ni çok beğendiler. Çocuklara çiçek dikiminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verilmesinin ardından çiçek fideleri diktirildi. Etkinlik devamında dikim ve yabani ot temizliği uygulamalı olarak gösterilerek bilgi verildi. Etkinlik sonunda kendi diktikleri çiçeklerle eve dönen çocuklar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek İzmit Belediyesine teşekkür ettiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.