Hava Durumu

CHP, EYT için sahada

Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları’nın organizasyonu çerçevesinde 81 il’deki meydanlarda gerçekleştirilen eşzamanlı basın açıklamalarıyla emeklilikte yaşa takılanların sorunları bir kez daha gündeme taşındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
CHP, EYT için sahada

BURSA (İGFA) - Ortak açıklamayı CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca kamuoyuna duyururken, toplantıya EYT Dernek Başkanı Turgay Ölüç ve Tüm Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Önayman ile sendika üyeleri, EYT’li yurttaşlar ve partililer de katıldı. CHP’li İlçe başkanları ve CHP Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş’un da katıldığı toplantıda konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, emeklilikte yaşa takılanların sadece yaşa değil, AK Parti-MHP engeline de takıldığını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mağduriyete son vermek için attığımız her adımda, karşımızda Cumhur İttifakı'nı gördük. TBMM’de, Emeklilikte Yaşa Takılanların kazanılmış haklarına kavuşabilmeleri için verdiğimiz tüm kanun teklifleri bu ittifakın oylarıyla reddedildi” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, emeklilikte yaşa takılanların 22 yıldır anayasal emeklilik haklarının verilmesi için mücadele ettiğini hatırlatırken, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor. 1999 yılında yapılan değişiklikler ve 2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası ile emeklilik yaşı ve prim ödeme gün sayısı kademe kademe arttırıldı. Bunun sonucunda ülke tarihinin en büyük hak gasplarından biri ortaya çıktı. İktidar EYT mağdurlarına “Daha gençsin, emekli olamazsın” diyor. Öte yandan işverenler ise “Sen yaşlısın, sana iş veremem” diyor. Bir başka deyişle EYT’liler sadece açlıkla değil; iş kazaları ve iş cinayetleri ile de sınanıyor” açıklamasında bulundu.

İŞTE CHP'NİN VAATLERİ

Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin dört bir yanından, emeklilerimiz ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için yapacağımız düzenlemeleri burada bir kez daha dile getiriyoruz: EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz. En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyeceğiz. Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapacak, aylık bağlama oranlarını eski düzeye çekecek, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız. Emeklilerimizin yıllardır beklediği ‘’İntibak Yasası’’nı derhal çıkartacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklere son vereceğiz.
Rantçıya, faizciye çalışan iktidar EYT sorununu çözmüyor, biz çözeceğiz! Sözümüz söz! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Anayasamızın temel bir ilkesi olan sosyal devleti tüm toplum için hayata geçireceğiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve tüm emeklilerimizin yıllarca hizmet ettikleri ülkelerinde hiçbir hakları gasp edilmeden, refah ve huzur içinde yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Bir avuç yandaşına devletin Hazinesini teslim edip EYT’lilere ve halkına sırtını dönen iktidar hükümeti ile Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır! Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz!”"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.