Hava Durumu

Bursa Osmangazi'den Iğdır'a gönül köprüsü

Baharın gelişinin müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla Iğdır’da düzenlenen kutlamalara katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmanlı’nın kurulduğu şehir Bursa’nın gönül coğrafyası ile kardeşlik bağlarının güçlenerek sürdüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa Osmangazi'den Iğdır'a gönül köprüsü

BURSA (İGFA)- Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in davetlisi olarakserhat ilindeki Nevruz kutlamalarına katıldı. Bursa Kars Ardahan Iğdır DernekleriFederasyonu Başkanı İrfan Koç ve yönetim kurulunun da yer aldığı programdaçeşitli ziyaretlerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,Bursa’daki Iğdırlı vatandaşların selamını iletti. Iğdır Valisi Hüseyin EnginSarıibrahim’i makamında ziyaret eden Başkan Dündar, misafirperverlikleri içinteşekkür ederek, “Osmanlı’yı kuran şehir Bursa, bir ana kucağı gibi Balkanlar,Kafkaslar ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden insanımızın gelip yurt edindiği kadimbir şehir. Osmangazi Belediyesi olarak bu bölgelerden şehrimize gelenvatandaşlarımızın, gelmiş oldukları memleketlerini ziyaret ediyoruz. Bursa’mızdaKars, Iğdır ve Ardahanlı birçok hemşehrimiz yaşıyor. Şehirlerimiz arasındaki budiyaloğu sürdürerek hem turizmin gelişmesine, hem de bu bölgelerle bağlarımızıngüçlenmesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Baharın müjdecisi Nevruz’un yeni umutların, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolüolduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Türk dünyasının bir geleneği olan Nevruz’userhat ilimizde hep birlikte kutlamanın coşkunu yaşadık. Binlerce yıllık ortak vezengin bir kültürün mirasçılarıyız. Orta Asya’dan, Kafkaslar’a, Anadolu’dan,Balkanlar’a Türk dünyası olarak kültür mozaiğimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.Vali Sarıibrahim de Başkan Dündar ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğumemnuniyeti dile getirerek, tüm Bursalılar ve Bursa’da yaşayan Iğdırlılar’a selamgönderdi. Dündar, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’e Orhan Gazi’nin miğferininreplikasından hediye etti.

Program kapsamında daha sonra Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı KamilArslan’ın ziyaret eden Başkan Dündar ve beraberindeki heyet, Iğdır’da binlercevatandaşın katılımıyla düzenlenen çeşitli etkinlikleri izledi. Yumurtalarıntokuşturulduğu etkinliklerde Başkan Dündar’a Nevruz’un simgelerinden semeniikram edildi. Iğdır’ın yanı sıra Kars’ta da bir dizi temaslarda bulunan OsmangaziBelediye Başkanı Mustafa Dündar, Kafkas dansları ve ozanların gösterilerini izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.